Kroměříž: Dílna Hanáček usnadní postiženým uplatnění na trhu práce

21.07.2017 18:18

Sociální služby města Kroměříže od 1. ledna příštího roku zřídí sociálně terapeutickou dílnu Hanáček. Bude určena pro klienty s lehkým až středně těžkým mentálním postižením ve věku od 18 do 64 let. Díky dílně se naučí pracovnímu režimu, aby se mohli uplatnit na trhu práce, řekla ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Kroměříž: Dílna Hanáček usnadní postiženým uplatnění na trhu práce
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Dílna bude fungovat v jednom z objektů domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka. Klientům bude poskytována zdarma, a to vždy od pondělka do pátku od 8:00 do 15:00. Kapacita dílny bude 22 klientů. Díky ní si mentálně postižení lidé osvojí různé rukodělné dovednosti. Výrobky z terapeutické dílny bude pak nabízet obchůdek na Riegrově náměstí, který bude rovněž součástí projektu sociálně terapeutických dílen.

Služba by měla být financována ze státního rozpočtu a vlastních zdrojů Sociálních služeb města Kroměříže. Očekávané náklady se pohybují ročně kolem 3,2 milionu korun. „Tento druh sociální služby v rámci obce s rozšířenou působností Kroměříž zcela chybí a vzhledem k probíhajícím transformacím služeb domovů pro osoby se zdravotním postižením v rámci Zlínského kraje je více než potřebný,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Momentálně mají Sociální služby města Kroměříže na zajištění služby vyčleněno 4,5 pracovního úvazku. V budoucnu by tento počet chtěly navýšit. „Rádi bychom zřídili kavárnu Hanáček, která by měla být umístěna po opravě prostor v přízemí městského domu na Hanáckém náměstí a ve které by měli pracovat i lidé s lehkým mentálním postižením,“ uzavřel Motyčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…