Kroměříž: Městská policie pokračuje v projektu domovníci - preventisté

13.02.2021 16:58

Městská policie pokračuje projektu domovníci – preventisté. Od léta roku 2019 do konce loňského roku dohlížely dvě osoby na pořádek v městských domech v lokalitě Kotojedská 1011, 1012 a 1064 a Nitranská 4091.

Kroměříž: Městská policie pokračuje v projektu domovníci - preventisté
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Práce domovníků je vnímána pozitivně. Díky nim se daří předcházet vandalismu, pohybu cizích osob v těchto městských domech a také přispívají k udržování pořádku ve společných prostorách domů,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Lokality, ve kterých domovníci působí a kam docházejí takřka každý den, dohromady mají asi 100 bytů. „Domy jsou primárně určené pro obyvatele s přiznaným starobním nebo invalidním důchodem. Vzhledem k tomu, že zde bydlí většina seniorů a lidí se zdravotním handicapem, kteří se často bojí nebo stydí požádat o pomoc a o radu, je zde práce domovníka - preventisty velkým přínosem,“ dodal místostarosta Vít Peštuka.

Podle ředitele městské policie Libora Kubiše je cílem práce domovníků především prevence negativních jevů v daných lokalitách. „Díky tomu se snížil počet výjezdů našich hlídek do těchto domů. Obyvatelé bytů si na domovníky zvykli a důvěřují jim. Pozitivně jejich práci hodnotí i sociální pracovníci,“ poznamenal Kubiš.

Městská policie usiluje o dotaci na projekt domovníci – preventisté z programu prevence kriminality ministerstva vnitra, která by mohla činit 140 tisíc korun. Dalších 29 tisíc korun určených na odměnu domovníkům v letošním roce by doplatilo město. Zmíněný projekt ministerstva vnitra nelze využít na financování domovníků v soukromých objektech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …