Kroměříž: Radnice nesouhlasí s odvoláním MUDr. Lenky Mergenthalové

20.01.2019 8:37

Vedení kroměřížské radnice nesouhlasí s chystaným odvoláním místopředsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice a.s. MUDr. Lenky Mergenthalové, MBA, která jedná jménem společnosti.

Kroměříž: Radnice nesouhlasí s odvoláním MUDr. Lenky Mergenthalové
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Tato informace nás znepokojila. Jednalo by se se o špatné rozhodnutí, které ohrozí kvalitu a dostupnost zdravotní péče na Kroměřížsku,“ tlumočil postoj Rady města Kroměříže starosta Jaroslav Němec.

Radní po informacích o možném odvolání Mergenthalové poslali minulý týden hejtmanovi Jiřímu Čunkovi a radním Zlínského kraje dopis, kterým žádali o potvrzení či vyvrácení těchto informací a také v něm vyjádřili MUDr. Mergenthalové podporu. „Pan hejtman nám dosud neodpověděl,“ poznamenal Němec.

Mergenthalová stojí v čele nemocnice od ledna roku 2014. „Za dobu svého působení významně přispěla k oddlužení Kroměřížské nemocnice a.s i ke stabilizaci jejích příjmů. Pracuje také na rozvojových projektech, které povedou ke zlepšení péče o pacienty,“ shodli se kroměřížští radní. Mergenthalová je podle nich také kladně vnímána veřejností a její práce si váží také kroměřížská radnice.

Město Kroměříž považuje Kroměřížskou nemocnici a.s. za významné zdravotnické zařízení, které ovlivňuje kvalitu života občanů města i celého regionu. Radnice nemocnici podporuje, ať už dotacemi na nákup vybavení, pomocí s parkováním při stavbě v jejím areálu či dary z aktivit zaměstnanců městského úřadu.

Město se za zachování kvalitní a dostupné zdravotní péče v kroměřížské nemocnici minimálně ve stávajícím rozsahu postavilo rázně již v loňském roce, kdy Zlínský kraj přišel s novou koncepcí zdravotnictví, která by vedla ke koncentraci většiny důležitých oborů do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Zlínský kraj záměr poté pozměnil a nyní připravuje stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně – Malenovicích.

Budoucnost Kroměřížské nemocnice a.s. je nejasná. K 1. lednu letošního roku byla například zrušena lůžková část očního oddělení, aniž město bylo o tomto kroku jakkoliv oficiálně informováno. „Rada města Kroměříže považuje za nepřípustné rušení dalších oddělení a jakékoliv další omezování kvality a rozsahu zdravotní péče v našem regionu,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.