Kroměříž: Výstava Myslivost a příroda přilákala téměř deset tisíc návštěvníků

27.03.2018 11:33

Kroměřížské výstaviště Floria patřilo uplynulý víkend všem příznivcům přírody, neboť se zde pořádal již pátý ročník výstavy Myslivost a příroda. Výstavu navštívilo téměř 10 tisíc návštěvníků.

Kroměříž: Výstava Myslivost a příroda přilákala téměř deset tisíc návštěvníků
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Organizátoři se letošní ročník rozhodli zaměřit na vyžití pro celou rodinu, což návštěvníci ocenili. Kromě tradiční expozice s více než tisícovkou trofejí si lidé mohli projít i naučnou stezkou o zvěři a přírodě, vyzkoušet laserovou střelbu na létající terče, zkusit si celou škálu rybolovných technik, ochutnat soutěžní zvěřinové guláše, podívat se na králičí závody, nebo se zapojit do jarního svodu psů. U více než 70 stánků poté mohli nakoupit vybavení do přírody, na hory, či k vodě.

„Máme radost, že k nám zavítal tak velký počet návštěvníků, kteří u nás strávili krásný víkend. Od návštěvníků, myslivců i prodejců máme na výstavu pozitivní ohlasy, za což velmi děkujeme. Zároveň nám to dává závazek, abychom v naší práci nepolevili a v příštím roce návštěvníkům nabídli ještě větší zážitek,“ uvádí manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Velký zájem měli návštěvníci o přednášku známého rybáře Jakuba Vágnera, kterou si nenechalo ujít odhadem 800 posluchačů, nebo o přednášku na téma „První pomoc psům“.

Nejlepší zvěřinový guláš

Do soutěže o nejlepší zvěřinový guláš se zapojilo osm kuchařských týmů. Odborná porota pod vedením kuchaře Luďka Bila z Asociace kuchařů a cukrářů České republiky rozhodla, že nejlepší guláš uvařil kuchařský tým Junáci. Na druhém místě se umístil tým Gastronauti a třetí příčka připadla kroměřížské restauraci Černý Orel.

Výstaviště Floria Kroměříž se již připravuje na Auto moto burzu, která na výstavišti proběhne 8. dubna. Organizátoři se letošní ročník rozhodli propojit s klasickým Bleším trhem. Bleší a sběratelské trhy mají na kroměřížsku dlouholetou tradici, kterou se organizátoři pokusí „oprášit“.

Výstaviště Floria Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…