Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

07.05.2024 16:14 | Tisková zpráva

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostředí. To jsou hlavní cíle projektu Galerie VENKU, který od května spouští kroměřížská radnice v pěti moravských a jednom slovenském městě.

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Záměr spočívá v instalaci venkovní výstavy ve veřejném prostoru s poutavými fotkami a základními informacemi, které kolemjdoucí nejen potěší, ale v ideálním případě je budou i inspirovat k návštěvě Kroměříže,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Kroměříž projekt realizovala již v minulých dvou letech, kdy se uskutečnil v Brně, Olomouci, Ostravě a Lednici. „S touto kampaní máme dobré zkušenosti. Letos ji pořádáme s poselstvím, že návštěva Kroměříže je srdeční záležitostí, které je trefně shrnuto ve sloganu Kroměříž – srdci blíž. Moravská města jsme vybrali záměrně tak, aby byla v dojezdové vzdálenosti od Kroměříže, což může být pro rozhodnutí přijet na výlet nebo dovolenou významným impulzem,“ přiblížil radní Jiří Kašík, který má oblast cestovního ruchu na starost.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 27065 lidí

Obrazová prezentace Kroměříže je nyní formou outdoorové výstavy k vidění na Moravském náměstí v Brně. Odtud se 19. května přesune do zámeckého parku v Lednici, od 16. do 30. června bude Kroměříž k vidění před Muzeem nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici a od 30. června do 14. července ozdobí Horní náměstí v Olomouci.

Poté šest oboustranných výstavních panelů opustí hranice České republiky. Přesune se na Slovensko, kde v termínu od 14. do 28. července vyzdobí pěší zónu v partnerském městě Nitře, kde se stane součástí přehlídky Nitranské kulturní léto. Závěrečnou zastávkou výstavního projektu bude Obchodní centrum Futurum Ostrava, kde se budou moci nechat návštěvníci Kroměříží inspirovat až do 11. srpna.

Projekt Galerie VENKU oživuje a kultivuje volně dostupná veřejná prostranství, náměstí, parky. Nabízí novou formu zážitku oproti klasickým vnitřním výstavním prostorám. Vznikla původně jako reakce na uzavření kulturních zařízení a galerií se záměrem nabídnout široké veřejnosti alternativní formu zážitku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …