Kyjov: Bývalá zdravotní škola byla prodána farnosti

01.03.2018 17:33

Prodej bývalé střední zdravotnické školy v Kyjově zdejší římskokatolické farnosti na svém jednání 1. března 2018 schválilo jihomoravského zastupitelstvo. Farnost kraji zaplatí za budovu částku 19,41 milionu korun.

Kyjov: Bývalá zdravotní škola byla prodána farnosti
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Jde o čtyřpodlažní budovu bývalé střední zdravotnické školy nacházející se na ulici Komenského v Kyjově, která byla postavena v roce 1898 (následně byly v devadesátých letech minulého století a v roce 2008 vybudovány dvě přístavby v zadním traktu). Objekt je vyklizený a přibližně dva roky nevyužívaný.

Vedení kraje se shodlo na tom, že budovy ve vlastnictví kraje, které nemají v současnosti žádné využití, budou postupně nabídnuty k prodeji. Odkoupit si je mohou obce nebo jiné subjekty, pokud mají projekty na jejich další smysluplné užívání.

„Na prodej bývalé zdravotnické školy v Kyjově přišla jen jedna nabídka, a to od Římskokatolické farnosti Kyjov ve výši 19,41 milionu korun. Je to další objekt, který se nám podařilo prodat. Kraj tak získá finance na rekonstrukce a opravy našich budov, kde sídlí školy nebo jiná fungující zařízení,“ řekla náměstkyně Taťána Malá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…