Liberec: Kapacita systému prostupného bydlení naroste o další dvě ubytovny

30.08.2016 19:05

Statutární město Liberec dál navyšuje kapacitu systému prostupného bydlení. Nově bude spolupracovat s ubytovnami Centrum a Františkov, které splňují podmínky projektu tzv. sociálně zodpovědné ubytovny, což znamená, že zajistí klientům důstojné ubytovací podmínky.

Liberec: Kapacita systému prostupného bydlení naroste o další dvě ubytovny
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Radní již schválili uzavření rámcové smlouvy o spolupráci se společností Ubytování Liberec s.r.o., která obě ubytovny provozuje.

„Provozovatel obou ubytoven bude na základě uzavřené rámcové smlouvy o spolupráci poskytovat městu prostor pro ubytování vhodných klientů zapojených do prvního stupně prostupného bydlení, které doporučí pracovní skupina pro prostupné bydlení,“ uvedl náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr.

Účelem systému prostupného bydlení je zlepšovat kvalitu života obyvatel města, přimět nájemníky k přijetí zodpovědnosti za své základní potřeby a učit je předcházet ztrátě bydlení, snižovat počet osob žijících v sociálním vyloučení a minimalizovat problémové sociálně patologické jevy. S tím je spojeno průběžné navyšování kapacity prostupného bydlení ve všech jeho stupních. Prvním stupněm je krizové bydlení, druhým tréninkové bydlení a třetím sociální bydlení. Nedílnou součástí projektu je proto spolupráce s provozovateli komerčních ubytoven a majiteli soukromého bytového fondu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…