Liberec: Primátor navštívil rektora Technické univerzity

11.02.2015 21:29

O bližší spolupráci města a Technické univerzity v Liberci jednali v pondělí 9. února primátor Tibor Batthyány a rektor Zdeněk Kůs.

Liberec: Primátor navštívil rektora Technické univerzity
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Primátor se v prostorách rektorátu podíval na krátkou prezentaci liberecké univerzity, v rámci které mu rektor Zdeněk Kůs připomněl historii školy a informoval o aktuálním počtu studentů, jednotlivých fakultách, uplatňování absolventů a v neposlední řadě o investicích a projektech, díky kterým univerzita v minulých letech výrazně zmodernizovala svůj areál.

Kromě toho rektor nastínil některé z chystaných projektů, které počítají s dalšími modernizacemi a mj. s knihovnou, která nyní v hlavním areálu univerzity citelně chybí. "Také mám myšlenku, jak realizovat ekologickou přepravu mezi jednotlivými univerzitními objekty. Umožnila by to síť zabezpečených koláren, na kterou by v případě zájmu mohlo navázat město či Liberecký kraj," konstatoval rektor Zdeněk Kůs, který na závěr vyjádřil přání, aby se město Technickou univerzitou více "chlubilo".

Podle primátora Tibora Batthyányho je přirozené, aby se obě instituce navzájem podporovaly. "Jako primátor jsem samozřejmě hrdý, že máme v Liberci tak věhlasnou školu, která nejen vybavuje mladé lidi špičkovým vzděláním, ale také slaví úspěchy na poli vědy. Bližší spolupráci beru jako samozřejmost a všude, kde to bude možné, se Technické univerzitě budeme snažit vyjít vstříc," poznamenal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…