Liberec: Primátorka míří na Pražský hrad

16.09.2014 12:02

Už v úterý 16. září se veřejnost dozví, kteří starostové a primátoři patří za volební období 2010 – 2014 z celé České republiky k těm nejlepším.

Liberec: Primátorka míří na Pražský hrad
Foto: liberec.cz
Popisek: Zastupitelka Liberce Mgr. Martina Rosenbergová, bývalá primátorka

Vyhlášení výherců soutěže „Nejlepší starosta / primátor 2010-2014“ se uskuteční na Pražském hradě. Na slavnostní akt míří také primátorka Liberce Martina Rosenbergová. Vyhlášení se uskuteční ve Španělském sále od 16.00 hodin.

„Výsledky do poslední chvíle organizátoři tají. Je pro mne velkou ctí, že jsem byla pozvána na vyhlášení a sama jsem zvědavá na to, kdo ze starostů a primátorů odbornou porotu nejvíce zaujal,“ řekla primátorka Martina Rosenbergová. „Vedení obce je práce odpovědná a těžká, proto všem mým kolegům, jejichž jména se dozvíme až v úterý, toto ocenění ze srdce přeji,“ dodala.

Na slavnostním vyhlášení nebude chybět prezident republiky Miloš Zeman, který soutěži poskytl záštitu. Na tři stovky přihlášených a nominovaných čelních představitelů samosprávy hodnotila ve dvou kolech odborná porota. Tým hodnotících expertů tvořili zástupci státní správy, akademické obce i soukromého sektoru. Nakonec rozhodli, že ocení celkem osmnáct lidí, žen i mužů s tím, že mužů je mezi oceněnými více - zejména proto, že i mezi představiteli samosprávy České republiky muži v současné době převažují.

„Porota posuzovala osobní přínos každého nominovaného pro město či obec, jeho přístup k funkci, a rovněž výsledky jeho činnosti. Debatovala také o tom, čím je soutěžící zaujal a proč. U vítězů, což nás velmi mile překvapilo, zpravidla panovala jednoznačná shoda," prozradil za organizátory soutěže předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…