Liberec: Primátorka popřála romskému poradenskému centru hodně sil

06.08.2012 10:41

Pomoci mladým lidem do 25 let, kteří pocházejí ze sociálně slabého prostředí, nemají kvalifikaci a na trhu práce jsou takřka neuplatnitelní, má nový projekt libereckého občanského sdružení Bílá Růže, nazvaný Prevence budoucí nezaměstnanosti.

Liberec: Primátorka popřála romskému poradenskému centru hodně sil
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Sdružení proto už v polovině června otevřelo na ulici 5. května v Liberci své poradenské centrum. Tam bude zájemcům zdarma zprostředkovávat také třeba kvalifikační kurzy a pomáhat zapojovat mladé ve věku od 15 do 18 let do učňovského vzdělávacího programu.

Ve středu 1. srpna popřála realizátorům dvouletého projektu, podpořeného dotací z Evropské unie a státního rozpočtu České republiky, hodně energie i primátorka Statutárního města Liberec Bc. Martina Rosenbergová. „Pomáhat mladým lidem, kteří nemohou najít uplatnění, v orientaci na trhu práce je velmi potřebné. V našem městě něco podobného chybí. Projekt bude přínosný jak pro město, tak i pro kraj, ale hlavně pro všechny, kteří podobnou pomoc potřebují,“ řekla primátorka s tím, že město je připraveno projekt podpořit, pokud bude úspěšný.

Do kurzů poradenského centra se podle předsedkyně sdružení Alžběty Burešové přihlásilo už bezmála 50 lidí. A z tohoto počtu jich zde 37 zůstalo dosud. „Chceme vytvořit záchrannou síť pro naši cílovou skupinu dříve, než se u ní rozvinou negativní důsledky jejího sociálního propadu,“ zdůraznila Alžběta Burešová. Mladí lidé, kteří absolvují kurzy poradenského centra, a najde se pro ně místo, si ke svému budoucímu zaměstnavateli ponesou také dotaci na vytvořenou pracovní pozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…