Liberec: Spolupráce se společností Denso pokračuje

22.04.2012 11:35

Na návštěvu největší výrobní společnosti v Libereckém kraji přijela primátorka Martina Rosenbergová.

Liberec: Spolupráce se společností Denso pokračuje
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Čtvrteční dopoledne strávila jednáním s představiteli společnosti Denso Manufacturing Czech s.r.o. o spolupráci s městem a o podpoře v sociální a kulturní oblasti.

Japonská společnost Denso v liberecké Průmyslové zóně Jih vyrábí automobilové klimatizace pro řadu korporací a značek včetně Toyoty, VW Group, BMW a dalších, a s cca 1 800 zaměstnanci patří mezi největší zaměstnavatele v kraji. V rámci jejího programu společenské odpovědnosti již několik let městu pomáhá. Denso například sponzoruje libereckou zoo, pravidelně přispívá na hospicovou péči  u příležitosti benefičních koncertů Hospicové péče svaté Zdislavy a na další zařízení.

Primátorky odjížděla z jednání s vedením továrny spokojena. „S prezidentem společnosti Karlem Balatkou jsme se předběžně dohodli, že ve své podpoře některých sociálních a kulturních zařízení nebo projektů bude Denso nadále pokračovat. Jsem velmi ráda, a mohu potvrdit, že jejich prohlášení o společenské odpovědnosti má reálné výsledky, což prokázali i v minulosti,“ uvedla po schůzce Martina Rosenbergová.

Primátorka absolvovala prohlídku výrobního závodu a seznámila s celým procesem vzniku klimatizačních jednotek pro automobily. Zajímala se též o to, jak se firma stará o své zaměstnance, jaké nabízí benefity a podobně. „Prohlídka provozu byla pro mě velmi zajímává. Celý provoz je vysoce sofistikovaný, každý v něm zapojený pracovník má přesně dané úkoly a dohromady tvoří jeden velký efektivní tým. Do jisté míry to bylo pro mě inspirující,“ řekla po návštěvě Densa primátorka Liberce, která si prohlédla i zdravotní a rehabilitační středisko pro zaměstnance společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…