Liberec: Spolupráce se společností Denso pokračuje

22.04.2012 11:35

Na návštěvu největší výrobní společnosti v Libereckém kraji přijela primátorka Martina Rosenbergová.

Liberec: Spolupráce se společností Denso pokračuje
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Čtvrteční dopoledne strávila jednáním s představiteli společnosti Denso Manufacturing Czech s.r.o. o spolupráci s městem a o podpoře v sociální a kulturní oblasti.

Japonská společnost Denso v liberecké Průmyslové zóně Jih vyrábí automobilové klimatizace pro řadu korporací a značek včetně Toyoty, VW Group, BMW a dalších, a s cca 1 800 zaměstnanci patří mezi největší zaměstnavatele v kraji. V rámci jejího programu společenské odpovědnosti již několik let městu pomáhá. Denso například sponzoruje libereckou zoo, pravidelně přispívá na hospicovou péči  u příležitosti benefičních koncertů Hospicové péče svaté Zdislavy a na další zařízení.

Primátorky odjížděla z jednání s vedením továrny spokojena. „S prezidentem společnosti Karlem Balatkou jsme se předběžně dohodli, že ve své podpoře některých sociálních a kulturních zařízení nebo projektů bude Denso nadále pokračovat. Jsem velmi ráda, a mohu potvrdit, že jejich prohlášení o společenské odpovědnosti má reálné výsledky, což prokázali i v minulosti,“ uvedla po schůzce Martina Rosenbergová.

Primátorka absolvovala prohlídku výrobního závodu a seznámila s celým procesem vzniku klimatizačních jednotek pro automobily. Zajímala se též o to, jak se firma stará o své zaměstnance, jaké nabízí benefity a podobně. „Prohlídka provozu byla pro mě velmi zajímává. Celý provoz je vysoce sofistikovaný, každý v něm zapojený pracovník má přesně dané úkoly a dohromady tvoří jeden velký efektivní tým. Do jisté míry to bylo pro mě inspirující,“ řekla po návštěvě Densa primátorka Liberce, která si prohlédla i zdravotní a rehabilitační středisko pro zaměstnance společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…