Liberec: Váleční veteráni byli ve střelbě opět úspěšní

21.11.2017 11:36

V Chebu na střelnici Myslivna se uskutečnil již 26. ročník prestižní mezinárodní střelecké soutěže Zlatý lev 2017.

Liberec: Váleční veteráni byli ve střelbě opět úspěšní
Foto: liberec.cz
Popisek: Soutěž válečných veteránů e střelbě

Akce byla pořádána k 99. výročí vzniku samostatného Československa. Soutěžilo se tradičně ve dvou disciplínách – střelba z velkorážové pistole na mezinárodní pistolový terč na 25 metrů ve stoje a střelba ze samopalu Sa vz.58 na terč nekrytě ležící figura s kruhy na 100 metrů vkleče.

Soutěže se zúčastnilo více než sto tříčlenných družstev z České republiky, Německa, Slovenska, Itálie, Ruska a Francie. Nejvíce družstev bylo obsazeno v kategoriích střelecké kluby, policie a armáda. V rámci otevřeného evropského armádního šampionátu o putovní poháry Ministra obrany a Náčelníka Generálního štábu AČR se utkalo 20 armádních střeleckých družstev.

Družstvo Váleční veteráni Liberec ve složení Karel Krátký, Oldřich Přecechtěl a Svatopluk Senevič dosáhlo opět vynikajících výsledků, když ve své kategorii získalo druhé místo a v jednotlivcích Karel Krátký první místo a putovní pohár NGŠ pro nejlepšího vojáka. V absolutním hodnocení ze všech kategorií se umístil na druhém místě se ztrátou jednoho bodu na celkového vítěze.

Váleční veteráni Liberec tak opět přispěli k dobrému zvuku města Liberec nejen na západním okraji republiky, ale také v rámci mezinárodní evropské střelecké komunity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…