Liberec: Zástupci města a významní zaměstnavatelé zakládají spolek LVT

21.02.2017 16:41

Náměstek primátora Tomáš Kysela se sešel se zástupci významných zaměstnavatelů z Liberecka na liberecké radnici, aby je blíže seznámil s dalším vývojem projektu Libereckého veřejného Technoparku (LVT), který je nadějí pro budoucnost technického vzdělávání.

Liberec: Zástupci města a významní zaměstnavatelé zakládají spolek LVT
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Těší nás, že se do projektu zapojila spousta významných firem libereckého regionu. Společně nám jde zejména o rozvoj dílenské akademie, která bude nedílnou součástí LVT. Tento projekt největší zaměstnavatelé velmi podporují, protože se sami dlouhodobě potýkají s nedostatkem technických kádrů ve svých podnicích,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela. „Věříme, že se z celého areálu stane atraktivní místo pro trávení volného času a zároveň poslouží školám i zaměstnavatelům,“ dodal.

Zástupci firem se stanou členy spolku LVT, který společně zakládáme, a někteří z nich zasednou v řídícím výboru spolku. „Myšlenku založení spolku LVT velmi vítám a považuji to za klíčový krok pro budoucnost projektu,“ uvedl Tomáš Kysela. Místa ve výboru obsadí také zástupci města Liberec, Technického muzea Liberec, Libereckého kraje a odborného školství.

Cílem projektu LVT, který město připravuje společně s Technickým muzeem Liberec, Boveraclubem, zahraničními partnery a vzdělávací společností AABYSS, je nejen přestavba dnešního pavilonu I, kde vznikne zmíněná dílenská akademie, ale i vybudování nového moderního pavilonu pro expozici historických tramvají a zázemí Boveraclubu. Zároveň se modernizace dočká i stávající pavilon Technického muzea. Součástí je též plánovaná rekonstrukce pavilonu „Casino“.

Projekt nezapomíná ani na významné rodáky našeho regionu a své místo zde najdou expozice věnované například Ferdinandu Porsche a rodu Liebiegů. Využití najde i venkovní prostor mezi pavilony, kde vznikne Muzeum v parku a sloužit bude dětem k zábavě a volnočasovým aktivitám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…