Litoměřice: Divadlo Karla Hynka Máchy slaví 200 let. Přivítá M. Táborského i K. Šípa

15.01.2022 13:29 | Tisková zpráva

Pro Městská kulturní zařízení v Litoměřicích je rok 2022 především rokem oslav 200 let Divadla Karla Hynka Máchy. Slavit se bude nejen na prknech divadla, ale i v prostorách Kulturního a konferenčního centra, v Kině Máj a na Zahradě Čech. Program výročí odstartuje v sobotu 15. ledna.

Litoměřice: Divadlo Karla Hynka Máchy slaví 200 let. Přivítá M. Táborského i K. Šípa
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Již na tento víkend plánují městská kulturní zařízení zajímavý program žánrově rozdělený na divadelní představení, hudební show či pohádku nejen pro děti. V sobotu 15. ledna zahájí oslavy koncert Inflagranti, neděle pokračuje divadelním zpracováním večerníčku Krkonošské pohádky, v úterý 18. ledna nabídne divadlo Zamilovaného sukničkáře divadelního spolku Háta.

„Diváci si celý program vychutnají v částečně zrekonstruovaném prostoru hlediště, ve kterém došlo k výměně koberců a instalaci nových sedaček. Renovované je také zázemí pro divadelní soubory. V neposlední řadě prošla úpravou i divadelní kavárna,“ sdělila ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích Michaela Mokrá.

V únoru stojí v programu za zmínku představení Divadla v Řeznické – Relativita, kde se ve vynikajících hereckých výkonech představí Miroslav Táborský, Lucie Štěpánková a Kateřina Táborská. V první polovině února do Litoměřic zavítá také moderátor, bavič, zpěvák a textař Karel Šíp se svou zábavnou talk show Minipárty s Karlem Šípem.

Březnovým tipem divadla K. H. Máchy je hra Divadla Palace Africká královna nebo inscenace Světlany Nálepkové Edith Piaf – Milovat k smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…