Litoměřice: Opravy vodovodu a kanalizace uzavřou na sedm měsíců Michalovickou ulici

12.03.2023 7:29 | Tisková zpráva

Rekonstrukce popraskaného vodovodu a narušené kanalizace uzavře pro dopravu na sedm měsíců ulici Michalovická. Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS) jako investor a EKOSTAVBY Louny s.r.o. jako zhotovitel zde budou na opravách pracovat od 20. března nejpozději do 31. října.

Litoměřice: Opravy vodovodu a kanalizace uzavřou na sedm měsíců Michalovickou ulici
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Vodovodní řad uvedený do chodu v roce 1935 vykazuje silnou korozi, praskliny, deformace či inkrustaci. Jedná se o nezaokrouhlovanou síť, tudíž při poruše dochází k vyřazení celého řadu. Kanalizace vykazuje praskliny, korozi, netěsnosti ve spojích, kaverny, nedostatečné profily šachet a nevhodně napojené přípojky. Z uvedených technických důvodů se naše společnost rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 403 metrů a kanalizace v celkové délce 177 metrů,“ vysvětlil Mario Böhme, tiskový mluvčí SVS.

Řidiči budou mít kvůli uzavírce k dispozici dvě objízdné trasy, a to pro nákladní a osobní dopravu. Přechodná úprava provozu proběhne v ulicích 28. října, Kamýcká, Liškova, Kubelíkova, Spojovací, Družstevní, Mládežnická, Stránského a Švermova, dočasný zákaz zastavení pak v ulicích Kubelíkova, Spojovací a Družstevní.

Po dobu rekonstrukce nebude také obsluhována zastávka U Luny linky D městské autobusové dopravy. „Museli bychom autobusy pustit do jednosměrky ke křižovatce Stránského – Mrázova. To by sice bylo možné, ale ubylo by hodně parkovacích míst a obávali jsme se i o bezpečnost. Občané proto budou muset v tomto období využívat zastávky jiné,“ upozornil Jiří Adámek, místostarosta města, jenž má v gesci dopravu.

Obyvatelé Michalovické ulice budou mít k dispozici telefonní číslo na stavbyvedoucího, s nímž budou moci v průběhu oprav komunikovat své individuální potřeby, ať už půjde o stěhování nebo vykládání těžkých nákupů. Rekonstruované vodovodní řady budou odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou zajištěno provizorním povrchovým vodovodem, tzv. suchovodem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.