Litoměřice: Příčinu stavu ovzduší zjistí dvanáct monitorovacích stanic

22.10.2017 8:37

Litoměřice projdou drobnohledem monitoringu kvality ovzduší. Dvanáct monitorovacích stanic prověří důvody zvýšené prašnosti ve městě.

Litoměřice: Příčinu stavu ovzduší zjistí dvanáct monitorovacích stanic
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Dlouhodobě se potýkáme se zhoršenou kvalitou ovzduší, a to konkrétně s polétavým prachem PM10. Prašnost se nám nedaří snižovat podle našich představ, chceme proto zjistit příčinu tohoto problému,“ vysvětlil vedoucí odboru životního prostředí Pavel Gryndler.

Monitorovací stanice budou do konce října umístěny na lampách veřejného osvětlení, které současně zajistí jejich napájení. Instalaci monitorovací sítě kvality ovzduší zajistí i s následným vyhodnocováním České vysoké učení technické v Praze (ČVUT). Spolupráce bude probíhat také s Centrem dopravního výzkumu.

Pro co nejpřesnější údaje nainstaluje ČVUT vedle stanic měřících stav prachu a hluku i stanice monitorovací VOC (organické látky ve vzduchu), monitoring v blízkosti mostu Generála Chábery zaznamená i další meteorologické informace, jako například rychlost a směr proudění vzduchu. Veškeré údaje se k vyhodnocení přenesou bezdrátově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…