Litoměřice: Zastupitelé schválili prodej pozemku, na kterém vznikne parkoviště pro nové byty

19.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Zastupitelé města Litoměřice rozhodli o prodeji pozemků v zadním traktu areálu u bývalého železářství ve Vavřinecké ulici. Právě tato budova, patřící soukromníkovi, se má v budoucnu proměnit na bytový dům a na dotčeném pozemku je pro jeho rezidenty počítáno s parkovištěm.

Litoměřice: Zastupitelé schválili prodej pozemku, na kterém vznikne parkoviště pro nové byty
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zastupitelé prodej pozemků za tržní cenu stanovenou znaleckým posudkem ve výši 2,9 milionů korun schválili s tím, že na nich bude zřízeno věcné břemeno.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26601 lidí

„To kupujícího, a i dalšího případného vlastníka zavazuje, že bez předchozího souhlasu města Litoměřice nemůže pozemky využít jinak, než jako plochy pro rezidenční parkování či jako plochy pro dopravní a technickou infrastrukturu, respektive pro další součásti a příslušenství nového bytového domu,“ vysvětlil místostarosta Jiří Adámek.

Povinný z věcného břemene se navíc koupí pozemků zavazuje, že do lhůty jednoho roku od přijetí usnesení zastupitelů o schválení prodeje pozemků podá žádost o stavební povolení na výstavbu nového bytového domu. Navíc ve lhůtě pěti let od právní moci stavebního povolení dokončí výstavbu bytového domu i s přilehlým parkovištěm.

Projekt bytového domu připravuje současný majitel objektu společnost Chovaneček. V budově na rohu Vavřinecké ulice a Kapucínského náměstí má vzniknout asi třicet bytových jednotek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…