Litomyšl: Turistické centrum na náměstí již slouží veřejnosti

05.07.2017 14:48

Začátek léta přinesl obyvatelům Litomyšle i turistům novinku, která jim má usnadnit život. Od prvního července slouží veřejnosti nové turistické centrum umístěné v budově staré radnice na Smetanově náměstí. V centru lidé najdou služby, kterých v Litomyšli není dostatek.

Litomyšl: Turistické centrum na náměstí již slouží veřejnosti
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Jedná se například o úschovnu zavazadel a kol, sprchu, přebalovací pult, nové sociální zařízení a informační kiosek. Vstup je řešen bezbariérově, takže ho mohou využívat všichni občané. Centrum je ve strategicky významné lokalitě a bude návštěvníkům rovněž sloužit jako další informační uzel, v němž mohou zjistit otvírací doby kulturních institucí či odjezdy autobusů. „Výstavbou tohoto centra jsme odmazali další symbolický dluh vůči občanům. Rodiče se v něm mohou v klidu a čistotě postarat o malé děti, cyklisté si tam mohou odložit kola, případně se po náročném výletu osprchovat, turisté si mají kde odložit těžká zavazadla a v neposlední řadě je pozitivní, že máme v centru města nové bezbariérové toalety,“ prohlásil starosta Radomil Kašpar.

S výstavbou turistického centra se začalo v roce 2016. Opravy historicky cenné budovy  a pořízení nového vybavení stály dohromady 5, 6 milionu korun. V rámci původního projektu za 4,4 milionu se opravila budova, další prostředky se využily na nákup vybavení a rekonstrukci vnitřních prostor. Město Litomyšl získalo pro účely vybudování turistického centra na Smetanově náměstí dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši dva miliony korun. Otevření centra se záměrně naplánovalo na začátek turistické sezony a město Litomyšl bude v nadcházejících týdnech od veřejnosti zjišťovat podněty týkající se připomínek veřejnosti a tipy lidí pro to, aby zařízení splnilo očekávání a požadavky obyvatel.

Radniční dvorek bude zařazen do letošního ročníku kulturního projektu Litomyšlské dvorky, který se bude konat v polovině září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…