Litvínov: Město připravuje demolici ubytoven

02.10.2016 13:45

Zastupitelstvo města Litvínova na veřejném jednání schválilo zadávací dokumentaci podlimitní veřejné zakázky (zadávanou otevřeným řízením) na výběr zhotovitele stavby Demolice šesti budov ubytoven U Bílého sloupu v Litvínově.

Litvínov: Město připravuje demolici ubytoven
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Na základě schválení zastupitelů jsou členy a náhradníky hodnoticí komise pro veřejnou zakázku: Mgr. Kamila Bláhová, starostka (náhradník Erika Sedláčková, 1. místostarostka), Ing. Pavel Andrt, vedoucí OIRR (Ing. Petr Řeháček, MBA, vedoucí ONM), Ing. Eva Rambousková, vedoucí oddělení investic OIRR (Jana Jünglingová, technik OIRR), Mgr. Jan Buchta, vedoucí právního oddělení (náhradník JUDr. Jan Pulda LL.M., právní oddělení ), Ing. Hana Žihlová, zastupitelka (náhradník Kateřina Holzknechtová, zastupitelka).  Zastupitelé dále zmocnili radu města k rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky a pověřili starostku města k podpisu smlouvy o dílo s vybraným uchazečem.

Předmětem zadávacího řízení veřejné zakázky je demolice šesti jednopodlažních budov (sloužících v minulosti jako ubytovny), a to až na úroveň základové spáry (cca 1m pod okolní terén). Odstraněny budou také veškeré vnitřní instalace kanalizace, vody, vytápění a plynovodu včetně všech souvisejících nadzemních částí šachet. Z venkovních inženýrských sítí budou demontovány stožáry veřejného osvětlení včetně kabelového vedení. Dojde k odstranění oplocení a zpevněných komunikací v areálu. V areálu bude ponechán vjezd na pozemek a vzrostlé stromy.

Vzhledem k obsahu azbestu v některých částech budov, je nutno při demolici stavebních částí s obsahem azbestu postupovat dle souvisejících platných zákonných ustanovení.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky se pohybuje kolem 10 mil. Kč. Město má příslib dotace z programu MMR ČR (Program Podpora revitalizace území, Podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách) do výše 80 % uznatelných nákladů, max. však do výše 5 mil. Kč. Jedná se o financování ex-post, tzn., že bude předfinancována ve výši 100 % z rozpočtu města a následně dojde k čerpání dotace. Finanční prostředky na tuto akci budou zahrnuty do návrhu rozpočtu města na rok 2017. Pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace je nutné k žádosti o poskytnutí dotace dodat, mimo jiné, uzavřenou smlouvu o dílo, a to do 31. 10. 2016. K podpisu smlouvy by mohlo dojít odhadem v prosinci letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.