MHMP: Zlaté vejce na nábřeží nepatří

10.08.2017 17:34

Rada hlavního města Prahy bude v úterý 15. srpna 2017 jednat o návrhu MČ Praha 1 na přeměnu parčíku u Štefánikova mostu ve stavební parcelu. Předložený návrh na změnu územního plánu by měl umožnit výstavbu nové galerie pro umístění Epopeje A. Muchy. Projekt je veřejnosti znám pod názvem „Zlaté vejce“. Komise Rady hl. m. Prahy pro změny územního plánu hl. m. Prahy změnu doporučila zamítnout.

MHMP: Zlaté vejce na nábřeží nepatří
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

„V samém centru města je nedostatek zelených ploch, proto záměr Prahy 1 nepodporuji. Vedení hlavního města navíc již rozhodlo, že budova pro Epopej bude na Těšnově,“ říká Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy. „Pozemek, který je ve vlastnictví městské části, nebyl určen k zastavění žádným územním plánem. Každá změna na Praze 1 je velmi citlivá, volné plochy v centru jsou neobnovitelným zdrojem,“ dodala.

Plocha dnešního parčíku, kde bývaly až do okupace Eliščiny lázně, zasluhuje revitalizaci. Na tuto plochu se proto zaměří koncepční studie revitalizace Revoluční, kterou by v následujících měsících měl zpracovat Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…