Magistrát města Plzně se stává Přátelským místem

24.02.2017 13:44

Magistrát města Plzně se stává Přátelským místem, získal certifikát dokládající garanci profesionálního přístupu k handicapovaným občanům. Z rukou patronky projektu Taťjany Medvecké ocenění převzala náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková společně s vedoucí Odboru státní sociální péče Magistrátu města Plzně Svatavou Glancovou.

Magistrát města Plzně se stává Přátelským místem
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Cílem celorepublikového projektu je vzdělávat úředníky na všech stupních veřejné správy ve správné komunikaci s lidmi s postižením a se seniory,“ přiblížila Eva Herinková. Díky projektu by měla postupně vznikat síť míst, na nichž občané s různými typy omezení najdou profesionály, kteří vědí, jak k nim přistupovat, jak s nimi komunikovat a zacházet.

„Víte, jak projet s invalidním vozíkem sypkým terénem? Jak projít s nevidomým dveřmi a nepraštit se ani Vy ani nevidomý? Víte, co vadí nedoslýchavému? Řekli Vám o tom něco ve škole? Mně ne, takže jsme na tom asi stejně. Protože nemáme dost informací, cítíme rozpaky a úzkost z toho, jak se k handicapovaným lidem chovat. Jsem přesvědčená, že je o čem hovořit a čemu se naučit. Jde o to, abychom se k sobě navzájem uměli chovat slušně a správně. Projekt Přátelská místa proto považuji za velice potřebný a smysluplný,“ uvedla patronka Taťjana Medvecká. Podle Renaty Rucké, nevidomé lektorky projektu, současná neznalost vede v běžném životě k celé řadě nepříjemných nedorozumění.

Certifikát, jejž Plzeň získala, dokládá, že má magistrát mezi zaměstnanci vyškolené úředníky pro správnou komunikaci s handicapovanými a seniory. Klienti v praxi poznají standard nabízených služeb díky logu Přátelské místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…