Mariánské Lázně: Jízdy historickým trolejbusem a historickými autobusy

29.09.2017 8:36

V sobotu 30. září 2017 se uskuteční další „Den železnice 2017“. V rámci této akce a plánovaného programu budou zajištěny i jízdy historickým trolejbusem a historickými autobusy.

Mariánské Lázně: Jízdy historickým trolejbusem a historickými autobusy
Foto: muml.cz
Popisek: Mariánské Lázně

Doplňujeme, že historický trolejbus ŠKODA 9 Tr bude  jezdit na lince č. 1, která povede ze zastávky „Nádraží“ variantně buďto až na Goethovo náměstí nebo do zastávky „Centrum“ a zpět k nádraží. Upozorňujeme, že tento trolejbus bude zastavovat a odbavovat pouze na zastávkách „Nádraží“, Úšovická křižovatka“, „Chebská křižovatka“, „Centrum“ (některé spoje ještě i „Goethovo nám.“), dále „City service“, „Chebská křižovatka“, „Úšovická křižovatka“, „Nádraží“, („Panská pole“). Jednotné jízdné bude 20 Kč pro cestující od 15 let.

Dále bude v provozu linka „H“, která povede od nádraží přes centrum, kolonádu až na Krakonoš a zpět. Na lince budou jezdit autobusy Škoda 706 RTO a autobus Karosa ŠL 11. Linka „H“ bude zastavovat a odbavovat na těchto zastávkách: „Nádraží“, „Chebská křižovatka“, „Centrum“, „Kolonáda“, „Krakonoš“ a zpět na zastávkách „City service“, „Chebská křižovatka“, „Nádraží“. Jízdné je 30 Kč pro cestující starší 15 let, pro držitele jízdenky z parního vlaku však bude jízdné 20 Kč.

Od nádraží bude k zámku v Lázních Kynžvart (plánované prohlídky zámku) a zpět  ještě  jezdit autobus ŠKODA 706 RTO Lux. Tento autobus bude při jízdě směrem k zámku v Lázních Kynžvart zastavovat a odbavovat  cestující  také  na zastávce linky č. 13 „Hamrníky“. Při jízdě zpět od zámku do Mariánských Lázní bude autobus zastavovat na zastávkách „Valy“ a „Klimentov sídliště“.  Jízdné bude 40 Kč pro cestující starší 15 let, pro držitele jízdenky z parního vlaku však bude poloviční, tzn. 20 Kč. Ve všech historických vozech budou průvodčí. Na závěr ještě podotýkáme, že u uvedených jízdních řádů mohou nastat drobné odchylky a to v návaznosti na doprovodné programy akce zejména na nádraží, v areálu Krakonoš (Boheminium park), popř. zámku v Lázních Kynžvart.

Přejeme pohodové vyhlídkové jízdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.