Mělník: V nemocnici se otevírá centrum magnetické rezonance

23.04.2022 7:29 | Tisková zpráva

V Nemocnici Mělník se rozšiřuje specializovaná zdravotní péče pro pacienty. V březnu společnost MR Centrum Mělník, s.r.o. v budově polikliniky otevřela samostatné pracoviště magnetické rezonance. Moderní vybavení centra a špičkový přístroj k vyšetření přispějí ke kvalitnějším a rychlejším výsledkům, které si budou moci lékaři sdílet prostřednictvím webového portálu.

Mělník: V nemocnici se otevírá centrum magnetické rezonance
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Pacienti už nemusejí dojíždět do hlavního města, čekací lhůty se zkrátí

Díky otevření MR Centrum Mělník získá nemocnice pro své pacienty kvalitní diagnostické služby a vyšetření magnetickou rezonancí. „Doposud na magnetickou rezonanci museli lidé dojíždět do Prahy, proto je otevření nového zázemí přímo v areálu nemocnice výjimečnou událostí. Navíc dojde ke zkrácení čekacích lhůt, a to na cca pět dní,“ uvádí MUDr. Radek Havlas, lékařský ředitel a primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Mělník, kterou provozuje společnost Mělnická zdravotní, a. s., člen skupiny VAMED MEDITERRA a.s. Kompletní péči při vyšetřeních v centru poskytne vysoce erudovaný a profesionální tým s dlouholetými zkušenostmi v čele s vedoucí lékařkou MUDr. Evou Matekovou.

Pracoviště magnetické rezonance, které bude provozovat externí firma, má k dispozici moderní MR přístroj Siemens Magnetom Altea o síle magnetického pole 1,5T. „Jeho jedinečná technologie umožňuje vysokou kvalitu obrazu a zobrazovací diagnostiky. I díky tomu jsou lékaři schopni zajistit standardní typy MR scanování v oblasti mozku a míchy, muskuloskeletálního systému i vyšetření hrudníku, břicha a pánve. Výhodou novějších technologií je výrazně kratší vyšetřovací doba a vyšší komfort pro pacienty,“ vyjádřila se MUDr. Eva Mateková, vedoucí lékařka pracoviště MR Centrum Mělník.

Lékaři budou moci mezi sebou sdílet výsledky online

Výsledky vyšetření budou moci lékaři sdílet prostřednictvím portálu www.eradiologie.cz, čímž se zrychlí celý proces. Registrace je bezplatná. Lékař může vyplnit a zaslat žádanku na vyšetření online přímo do systému MR centra, přečíst si nález po vyšetření pacienta a také stáhnout kompletní obrazovou dokumentaci. Výsledky z vyšetření budou po přihlášení do portálu dostupné i pacientům kdykoliv a kdekoliv bez nutnosti návštěvy pracoviště, vyšetřujícího nebo odesílajícího lékaře.

Přihlášení na vyšetření magnetickou rezonancí

Pacientům z mělnického regionu, kteří potřebují provést vyšetření magnetickou rezonancí, přináší Nemocnice Mělník významné rozšíření poskytované zdravotní péče. Nové pracoviště MR Centrum Mělník naleznou v prostorách nemocnice. Samostatný vchod vede z ulice Pražská. Ohledně termínů na vyšetření mohou pacienti kontaktovat centrum na e-mailu: info@mr-melnik.cz nebo telefonicky +420 318 690 183. Další informace zájemci naleznou ZDE nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.