Města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój jdou příkladem v partnerské spolupráci

10.04.2017 14:34

Dobrá praxe příhraniční spolupráce bylo hlavní téma odborného setkání na polském velvyslanectví v Praze, kterého se ve čtvrtek 6. dubna zúčastnila města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój. Partnerská spolupráce měst jako základ česko-polské turistické nabídky v příhraničí a další témata byla předmětem jednání vedoucích představitelů měst a odborníků z Česka i Polska.

Města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój jdou příkladem v partnerské spolupráci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Města od roku 2011 realizují odborná setkání, kde diskutují o možnostech příhraniční spolupráce se zapojením různých oblastí společenského dění. "Česko-polská příhraniční spolupráce tří největších měst Euroregionu Těšínské Slezsko má již dvacetiletou tradici. Během těchto let jsme společně zrealizovali několik desítek projektů a aktivit, jejichž výsledky jsou viditelné na obou stranách hranice," uvedla havířovská primátorka Jana Feberová.

Havířovská primátorka společně s primátorkou  města Jastrzębie-Zdrój Annou Hetman a karvinským náměstkem primátora Lukášem Raszykem si vzájemně představili možnosti partnerské spolupráce měst a její podobu v praxi. "Za město Havířov dnes prezentujeme naše hornické dědictví a projekt stálé výstavní expozice Historie psaná uhlím, potenciál průmyslové zóny bývalého Dolu Dukla a bohaté zkušenosti s využitím městské zeleně sdílené v rámci konference Zelená města - města budoucnosti," sdělila během setkání primátorka Jana Feberová.

Partnerská města projednala také možnosti česko-polské turistické nabídky. "Partnerské město Jastrzębie-Zdrój a Polsko samotné vnímáme jako místo s kulturním dědictvím, množstvím tradic a památek a specifickým kulinářským uměním a takto ho chceme přiblížit i našim občanům," uvedla primátorka Feberová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…