Město Brno poskytne dotace na projekty v oblasti rodiny

31.08.2016 20:30

Na následující rok 2017 je město Brno připraveno finančně podpořit projekty v oblasti podpory rodiny, na činnosti doplňující zdravotnické služby na území města Brna a na aktivity neformálních pečovatelů a aktivního stárnutí. Celkem jsou připraveny čtyři výzvy k podání žádostí o poskytnutí dotací z rozpočtu města Brna pro rok 2017.

Město Brno poskytne dotace na projekty v oblasti rodiny
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Pro příští rok máme v rozpočtu vyčleněno téměř 5 milionů Kč pro organizace, které pracují s rodinami či seniory. Plníme tak slib, ke kterému jsme se zavázali v koaliční smlouvě,“ oznámil první náměstek primátora Petr Hladík.

1. Dotace na činnosti v oblasti podpory rodiny

Jedná se především o služby preventivního a podpůrného charakteru. Účelem poskytovaných dotací je usnadňování a posilování partnerského a manželského soužití a rodičovství, podpora rodiny v péči o děti, harmonizace pracovního a rodinného života a podpora vzdělávací činnosti v prorodinné oblasti.

2. Dotace na aktivity v oblasti podpory neformálních pečovatelů

V rámci programu budou podporovány aktivity na podporu stability rodin, které pečují o člena rodiny se zdravotním postižením nebo seniora. Dále bude věnována pozornost vzdělávání pečujících osob a zpracování odborných studií a analýz na téma neformální péče.

3. Aktivity realizované v rámci Plánu aktivního stárnutí ve městě Brně

Účelem programu je podpora aktivního stárnutí v oblastech zdraví, ekonomických aktivit, zájmových a sportovních aktivit, mezigeneračního života, účasti seniorů na veřejném a politickém životě města, preventivních programů zaměřených na bezpečnost seniorů, kurzů péči o nesoběstačné seniory a vzdělávání personálu v oblasti přístupu k seniorům.

4. Dotace na činnosti doplňující zdravotnické služby na území města Brna

Peněžní prostředky mohou být použity na zdravotnické služby pro občany města Brna, které nejsou vůbec nebo v dostatečné míře zajišťovány. Cílem je podpora těchto služeb. Jejich přínos je každoročně posuzován z hlediska aktuálních potřeb zdravotnických služeb.

Maximální výše dotace na jeden projekt činí 100 tisíc Kč a minimální 10 tisíc Kč.

Žádosti se předkládají od 1. října do 31. října 2016. Zastupitelstvo města Brna o žádostech rozhoduje zpravidla v březnu následujícího roku.

Zásady a pravidla dotací naleznete v následujícím odkazu: http://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-skolstvi-a-prorodinne-politiky/odbor-zdravi/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…