Město Broumov si připomnělo výročí 760 let od první písemné zmínky

29.06.2016 17:56

Výročí města Broumova bylo ve znamení bohatého celodenního hudebního programu, ale také i velkých veder. Program odstartovala Základní umělecká škola Broumov, kde se představili žáci hudebního i tanečního oboru a vystoupila také kapela složená z kantorů.

Město Broumov si připomnělo výročí 760 let od první písemné zmínky
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Žáci Gymnázia Broumov rozproudili publikum se svojí kapelou Wajnot?. Děti z kroužku hip hopu při DDM Ulita předvedly svůj um pod vedením choreografky Hany Vítové a Markéty Fischerové. Broumovská skupina Vivian, která na konci loňského roku získala 1. místo v hudební soutěži Skutečná liga si tyto oslavy také nenechala ujít a obohatila akci svým koncertem. Pro děti si loutkový soubor BRUM připravil dvě povídky pod názvem Broumovské pověsti.  Seniorům zahrála Broumovanka. Na samý závěr vystoupila hronovská kapela Heebie Jeebies – charakteristická stylovou všehochutí.

Součástí oslav byla i výstava TOP 10 během 760 let města Broumova, která je umístěna přímo v centru náměstí. Výstava je studentským projektem Gymnázia Broumov pod vedením Mgr. Evy Kroupové. Výstava zachycuje deset nejen historicky zajímavých témat jako je pivovarnictví, textilní výroba, gymnázium, broumovská skupina kostelů, dřevěný hřbitovní kostelík a další body, které k Broumovu neodmyslitelně patří. Celou atmosféru oslav dotvářela točená kýta na rožni, chlazené pivko, cider s ledem, cukrová vata a další pochutiny. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…