Město Třebíč má druhý nejpřívětivější úřad na Vysočině

14.06.2016 14:29

V úterý 7. června převzala radní Marie Černá společně s tajemníkem Městského úřadu v Třebíči Vladimírem Kazdou ocenění Ministerstva vnitra ČR, v hodnocení obcí „Přívětivý úřad 2016“. V Kraji Vysočina se na prvním místě umístil Žďár nad Sázavou, na druhém místě Třebíč a na třetím místě Moravské Budějovice.

Město Třebíč má druhý nejpřívětivější úřad na Vysočině
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V České republice se do projektu přihlásilo a zaslalo podklady 190 obcí s rozšířenou působností z celkových 220. Za Kraj Vysočina byl na slavnostním vyhodnocení a předání cen přítomen ředitel úřadu Zdeněk Kadlec a senátor Miloš Vystrčil. Ceny třem nejlepším obcím předávala náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy Jana Vildumetzová.

„Ministerstvo hodnotilo dostupnost úřadu pro návštěvníky, aktivní a moderní komunikaci s občany, aktuálnost informací a další, například elektronický objednávkový systém, aktuality, počet úředních hodin, pravidelně aktualizované webové stránky a aktivní profil na sociálních sítích, zveřejňování podkladů pro jednání zastupitelstva a následných zápisů z jednání, rozklikávací rozpočet na webu i existence mapového portálu s databází map města různého zaměření,“ přiblížila podmínky a oblast hodnocení obcí radní Marie Černá.

„Na tomhle ocenění má svoji zásluhu i moje předchůdkyně Simeona Zikmundová, a zejména všichni zaměstnanci úřadu. Bez jejich odpovědného přístupu k práci bychom jej nezískali,“ uvedl tajemník městského úřadu Vladimír Kazda.

V příkladech dobré praxe, které na slavnostním předání cen zazněly, byla Třebíč uvedena v příkladu prorodinné politiky za Family Point i za přístup města k prorodinným aktivitám, což dokládá i úspěch Třebíče v projektu Obec přátelská rodině. Dalším z příkladů dobré praxe byl mapový portál města z Opavy, Přerovský rádce v Přerově, pracoviště Czech Pointu v nákupním centru v Kladně nebo aktuality na sociálních sítích v Kroměříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …