Město Uherské Hradiště hledá Dům roku 2015

14.01.2016 14:18

Vybrat architektonické dílo nebo stavební počin, který nejvíce obohatil město v uplynulém roce 2015, chce radnice v Uherském Hradišti. Město hledá Dům a Stavbu roku. Návrhy mohou lidé podávat do konce března.

Město Uherské Hradiště hledá Dům roku 2015
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Za dobu svého dlouholetého trvání (od roku 1992) si čestná ocenění města Uherské Hradiště za kvalitu architektury - Dům roku nebo stavební počin - Stavba roku získala mezi projektanty, stavebními společnostmi i investory staveb určitou prestiž.

"U Domu nebo Stavby roku se má jednat o stavbu hodnotnou, zajímavou a nepřehlédnutelnou," vyzývá starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Připomínáme, že naposledy město udělilo čestné ocenění DŮM ROKU 2013 novostavbě polyfunkčního domu Rezidenci Zelný trh a ocenění STAVBA ROKU 2013 obnově kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mařaticích. Za rok 2014 nebylo ocenění uděleno žádnému objektu, respektive město neobdrželo žádnou nominaci.

Sekretářem soutěže je útvar městského architekta, kde jsou k dispozici podmínky soutěže i přihlašovací panel.

"Vyzýváme proto projektanty, investory a dodavatele staveb dokončených, neboli zkolaudovaných v roce 2015, aby tyto nejpozději do 31. března 2016 přihlásili. Víme, že takové domy a stavby v uplynulém roce vznikly a že si nominaci na ocenění určitě zaslouží," nechal se slyšet vedoucí Útvaru městského architekta uherskohradišťského městského úřadu Aleš Holý.

Své podněty a tipy na architektonicky zajímavé stavby a třeba i drobné, jako jsou rodinné domy, které by neměly pozornosti uniknout, může podávat také veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…