Město Uherské Hradiště má nové logo

26.12.2015 9:30

Uherské Hradiště už zná podobu nového loga. Autorem vítězného návrhu se stala pražská společnost Dynamo design. Součástí celé zakázky se stal grafický manuál a s ním spojená nová jednotná a důstojnější prezentace města.

Město Uherské Hradiště má nové logo
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Veřejná zakázka – soutěž na zpracování grafického manuálu města Uherské Hradiště byla vypsána dne 01.07.2015. Uzávěrka prvního anonymního kola soutěže byla 05.10.2015.

Předmětem soutěže nebyla cena, která byla stanovena jako pevná a činí 400.000 Kč bez DPH, ale vzhledem k povaze předmětu soutěže byla hodnocena zejména výtvarná a užitná hodnota díla.

Výtvarné, designové či kreativní schopnosti uchazečů byly posuzovány na podkladě návrhu redesignu loga města.

V řádném termínu prvního kola, bylo doručeno celkem 33 návrhů. Pracovní skupina složená ze zástupců města a nezávislých odborníků vyhodnotila doručené nabídky a odtajnila pouze autory tří vybraných návrhů, které bez udání pořadí postoupily do druhého kola:

- Dynamo design s. r. o., Praha 7
- Joker, spol. s r. o., Uherské Hradiště
- Reklamní studio Shift, s. r. o., Uherské Hradiště

Vybraní uchazeči ve druhém kole vypracovali vybrané kapitoly grafického manuálu, uvedli adekvátní referenční zakázky a své práce osobně představili a obhajovali dne 01.12.2015 před odbornou komisí. Ta nejlépe hodnotila návrhy společnosti Dynamo design s. r. o., Praha 7. Autoři Libor Jelínek a Jan Šlégr představili nejpropracovanější a nadčasové řešení vizuálního návrhu, které má současnou podobu a zároveň plně respektuje zadání soutěže.

I love UHRada města na svém jednání 15.12. potvrdila výsledek soutěže a schválila uzavření smlouvy o dílo s vybranými autory ze společnosti Dynamo design.

Vítěz soutěže zpracuje kompletní grafický manuál, který bude zahrnovat nejen redesign loga města, ale také drobné designové úpravy heraldického znaku a pak zejména podrobná pravidla používání, včetně definice hlavního a vedlejšího písma, definice barevnosti, černobílé a negativní modifikace obou symbolů, návrhy vzorů formulářů a dokumentů včetně vizitek, podoby razítek apod.

Město tedy má vybraného partnera, se kterým začne postupně rozvíjet proces zkvalitnění, důstojnější a reprezentativnější vizuální prezentace. Předpokládáme, že nejpozději do poloviny roku 2016 začne grafický manuál závazně platit a že bude možné výsledky práce veřejně prezentovat a uplatňovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…