Město Ústí nad Orlicí upravuje kontejnerová stání na tříděný odpad

28.08.2015 16:33

Odbor životního prostředí MěÚ Ústí nad Orlicí vypracoval koncept postupné úpravy kontejnerových stání na tříděný odpad. Městu se dlouhodobě daří zvyšovat výtěžnost vytříděného odpadu.

Město Ústí nad Orlicí upravuje kontejnerová stání na tříděný odpad
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Díky tomu přistupuje k výstavbě nových kontejnerových stání na tříděný odpad dle požadavků občanů a zároveň k doplňování stávajících stání o další kontejnery.

„Estetické a funkční doplnění, nebo budování nových stání jde ruku v ruce s efektivitou vynaložených prostředků. Jako dobří hospodáři pro tyto úpravy využíváme starší použitelnou dlažbu, kterou uschováváme po rekonstrukcích veřejných prostranství. Spolu s příznivou cenou prací, které nabídla firma Tepvos spol. s.r.o. se nyní realizuje úprava sedmi stání v ceně 60 tis. Kč,“ dodává místostarosta města a gestor životního prostředí Jiří Preclík. „Nové stání je již zbudované v ulici Pod Horou (u Mendriku) a Třebovská (naproti Konzumu). Celkovou obnovu dozná v nejbližší době stání u bytových domů v Kerharticích a upravovaná a doplňovaná jsou stání v ulicích U Hřiště, Na Štěpnici, Ježkova (u divadla) a Letohradská (u Penny marketu). Nové stání také vzniká spolu s parkovištěm v rámci rekonstrukce ulice Pod Lesem,“ doplňuje starosta města Petr Hájek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…