Město Zlín stále čeká na peníze z loterií

14.05.2012 10:42

Město Zlín stále čeká na první letošní peníze z loterií a jiných podobných her. Přestože na základě příslušných ustanovení daňového řádu a zákona měla být dle názoru města v průběhu měsíce dubna zaslána městu první čtvrtletní zálohová platba od finančního úřadu ve Zlíně, doposud se tak ale nestalo.

Město Zlín stále čeká na peníze z loterií
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Zašleme proto finančnímu úřadu dopis a zeptáme se, kdy můžeme peníze z loterií a podobných her očekávat. To, že dosud nedorazily, je velmi nepříjemné. Nejen pro město, ale i pro subjekty ze sociální oblasti, kultury a sportu, které na tyto příjmy čekají. Město Zlín se totiž netají tím, že část peněz z loterií a jiných podobných her chce poskytnout právě jim a v tomto duchu je i informuje," prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří oblast hazardních her.

Na základě loňské novely zákona č. 202/1990 Sb. o loteriích a jiných podobných hrách byl od 1. 1. 2012 zaveden nový systém odvodů z loterií a her, kdy tento odvod vybírají finanční úřady a zákonem stanovenou část poté zasílají obcím; město Zlín dle vyjádření Ministerstva financí mělo z tohoto druhu podnikání získat ročně částku v řádu desítek milionů korun. Na druhou stranu však město Zlín od letošního roku nemůže vybírat dříve zavedené místní poplatky za provozování některých druhů herních zařízení a významně se mu snížil jednorázový administrativní poplatek za povolení VHP
"Město tedy od počátku roku pozbylo pravidelný a poměrně přesně predikovatelný příjem z místních poplatků, se kterým počítalo do letošního rozpočtu.

Výpadek tohoto příjmu dosud nebyl fakticky nahrazen příjmem z nově zavedených odvodů, vybíraných finančními úřady," konstatoval Daniel Novák z odboru právního magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…