Mikulov bude součástí 57. Zlín Film Festivalu

30.05.2017 12:59

Atmosféru filmových festivalů bude nyní možné zažít i v Mikulově, který se stal součástí 57. ročníku zlínského festivalu, jedné z nejstarších a největších přehlídek svého druhu na světě. Od 8. do 10. června se filmoví fanoušci můžou těšit na 18 ojedinělých snímků pro děti a mládež. Připraven je i bohatý doprovodný program s řadou workshopů, divadelních představení a výstav.

Mikulov bude součástí 57. Zlín Film Festivalu
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

„Zájem Mikulova uspořádat Mikulovské ozvěny filmového festivalu nás velmi mile překvapil a jsme rádi, že jeho věhlas rozšíří i tato vyhlášená vinařská metropole. Vzhledem ke své poloze nabízí Mikulov do budoucna i velký potenciál v oslovení i příhraničního rakouského dětského publika,“ říká ředitelka festivalu Jarmila Záhorová. „Hlavními tématy letos budou oslava 20. výročí Salonu filmových klapek, kinematografie Švýcarska a Švédska a také 110. výročí narození významné autorky Astrid Lindgrenové. Její asi nejznámější postava Pipi před lety umělecky inspirovala výtvarníka Petra Nikla a nyní se stala předlohou festivalového vizuálu,“ dodává Záhorová.

Pipi a její kamarádi budou vítat také mikulovské návštěvníky, pro které jsou od čtvrtka až do soboty připraveny projekce festivalových filmů. „Filmoví fanoušci uvidí unikátní filmy z různých koutů světa, které nejsou běžně dostupné ve filmových distribucích nebo na televizních obrazovkách. Promítat se bude nejen v Městském kině, ale i v amfiteátru, kde po několika letech obnovíme oblíbené promítání pod širým nebem,“ přiblížil program David Gerneš, ředitel pořadatelské společnosti Mikulovská rozvojová.

„První den festivalu přináší zábavný finský film o přátelství Tatu a Patu, pásmo animovaných filmů pro nejmenší a novozélandský snímek Hon na pačlověky. V pátek se můžou návštěvníci těšit na slovinský snímek Ztraceni v lesích a pásmo studentských filmů mikulovského rodáka Martina Dudy. Večer promítá v amfiteátru letní kino rodinnou komedii Špunti na vodě. Součástí je i autogramiáda a setkání s protagonisty filmu, režisérem Jiřím Chlumským, herci Annou Polívkovou, Nellou Řehořovou a Viktorem Antoniem. V sobotu hosté uvidí snímek Kai a Sněhová královna z produkce Jižní Korei, rodinnou komedii Hrad Strašidlák a tajné bratrstvo, opět pásmo animovaných filmů pro nejmenší a koprodukční film Storm a tajné psaní. Večer program zpestří koncert Revirvál – Kašpárek v rohlíku a v amfiteátru bude k vidění populární rodinný film Psí poslání,“ vybírá z programu nejzajímavější body Irma Konešová, produkční akce.

Akci doplní retrospektivní výstava

„Festival zaujme i doprovodným programem. Před kinem a v tanečním sále Městského úřadu si můžou děti pomocí plastelíny či stavebnice vyzkoušet, jak se dělá animace a namalovat si filmový pásek či klapku. Pozvali jsme kapely Mech a Midnight Coffee Session, Kozí hrádek ožije oblíbenými dětskými pořady České televize Hopsej s Hopsasa a Jogínci. V Galerii Závodný si můžou děti poslechnout čtení knížky Jak na příšerky v podání hereček divadla MALÉhRY nebo loutkovou pohádku O Jankovi a Andulce, s níž přijede divadlo Zdeňka Ševčíka,“ doplnila Irma Konešová.

Celou akci doplní také retrospektivní výstava panelů s fotografiemi filmových klapek a výstava fotografií Zlínské filmové studio 1936-2016. Od 1. června také zahájí předprodej zvýhodněných film pasů a family pasů, které od 1. do 7. června můžete zakoupit v TIC Mikulov a v době konání festivalu pak přímo v pokladně Městského kina.

Kompletní program a přesná data konání jednotlivých projekcí naleznete na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…