Milevsko: Revitalizace zeleně na Píseckém předměstí

14.11.2022 20:51 | Tisková zpráva

Minulý týden začalo intenzivní vytyčování inženýrských sítí předcházející plánované výsadbě stromů, která je součástí Revitalizace sídelní zeleně v Milevsku.

Milevsko: Revitalizace zeleně na Píseckém předměstí
Foto: Radek Kraus
Popisek: Obec Milevsko v jižních Čechách

Koncem listopadu bude na Píseckém předměstí vysázeno 57 ks listnatých stromů, 7 ks jehličnatých stromů a 1480 ks jehličnatých a listnatých keřů a celkem 49 trvalek. Výsadby budou probíhat dle schváleného osazovacího plánu, jehož součástí byla i obnova mobiliáře (laviček a odpadkových košů), které jsou v lokalitě již umístěny.

V lokalitě u Suchanova rybníku dojde ke kácení ještě jednoho vzrostlého stromu, který byl prozatím ponechán a předpokládalo se jeho využití jako Vánoční strom. Bohužel z důvodu špatně dostupnosti těžké techniky bylo od myšlenky upuštěno. Kácení jehličnatého stromu proveden realizační firma celé této akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…