Mladá Boleslav: Desatero Zdravého města definovalo problémy, které trápí obyvatele

14.06.2017 8:33

V pondělí 12. června se uskutečnilo další setkání zástupců Zdravého města s obyvateli Mladé Boleslavi. Lidé mají tímto způsobem možnost upozornit na problémy, které jim život ve městě přináší, a vedení města se je pak snaží řešit. I tentokrát se setkání ve Vzdělávacím centru Na Karmeli zúčastnilo na šest desítek lidí, tradičně nechyběl ani náměstek primátora Daniel Marek a za Národní síť Zdravých měst ČR dohlížela a odborně moderovala akci zkušená lektorka Dana Diváková.

Mladá Boleslav: Desatero Zdravého města definovalo problémy, které trápí obyvatele
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Fórum Zdravého města aneb Desatero problémů 2017 začalo nejprve rekapitulací minulého ročníku. "Informoval jsem účastníky o způsobu řešení všech sedmi ověřených problémů, které loňské Fórum definovalo s následným ověřením v anketě," vysvětlil vedoucí projektu Zdravé město Jindřich Zítka. Aktivní obyvatelé Mladé Boleslavi, kteří se chtějí podílet na zlepšení podmínek života ve městě, se sešli u jednotlivých tématických stolů, kde debatovali nad problémy a nakonec došli k definování dalších deseti témat, jimž by mělo vedení města věnovat pozornost.

"Jsem potěšen aktivitou zdejších obyvatel, a radost mám i z toho, že se díky loňskému setkání podařilo vyřešit řadu problémů, z těch zde definovaných to jsou více než dvě třetiny, a zbytkem se aktivně zabýváme. Věřím, že nejinak tomu bude i tentokrát," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Z debaty vzešla celá řada zajímavých podnětů, ukázalo se například, že lidé vnímají jako problém nedostatek financí pro neziskové organizace v sociální oblasti, chybí jim senior taxi či univerzální přednáškový sál. Řeč došla i na stomatologickou pohotovost či zadržování vody v krajině, tedy otázky, které akutně řeší většina měst v České republice.

Desatero problémů 2017

  1. Vyšší podpora neziskových organizací v sociální oblasti a osvětových programů
  2. Zřídit Senior a Handicap TAXI se sníženým tarifem za jízdné
  3. Vytvořit univerzální přednáškový sál
  4. Revitalizace náměstí Míru
  5. Řešit v MŠ neprofesionální jednání učitelek
  6. Zřídit prostor pro spolky
  7. Zadržování vody v krajině
  8. Nedostatek dostupné stomatologické péče – pohotovost
  9. Zvýšit frekvenci spojů MHD o víkendech
  10. Vlakové nádraží ČD město – zajistit výstavbu jezdících schodů a opravit plošinu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …