Mladá Boleslav: Kácení nemocných a suchých stromů na Štěpánce

19.02.2020 10:51

Koncem února či nejpozději začátkem března začne opět velké kácení suchých a nemocných stromů v parku Štěpánka. Do konce března se má zde pokácet až 236 stromů, především borovic, modřínů a bříz.

Mladá Boleslav: Kácení nemocných a suchých stromů na Štěpánce
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V loňském roce zde muselo být pokáceno téměř pět stovek stromů kvůli kůrovcové kalamitě a bohužel to všechny problémy nevyřešilo. Již několik let trvající suché počasí výrazně stromy oslabuje a jsou pak náchylnější vůči útokům hmyzích škůdců, hub a různých chorob.

V současné době již bylo vydáno rozhodnutí na pokácení 140 stromů, druhé rozhodnutí týkající se dalších 90 stromů by mělo být vydáno zřejmě v posledním únorovém týdnu. I po této rozsáhlé čistce nemocných, uschlých i provozně nestabilních dřevin nemusí být stále vyhráno. Dlouhodobá předpověď počítá s pokračováním suchého počasí, kondice dalších stromů se může dále zhoršovat a není tak vyloučeno, že v budoucnu padnou i další stromy. Samozřejmě se připravuje postupná dosadba keřů, záhonů i dřevin, s ohledem na druhy, které jsou odolnější vůči nepříznivým klimatickým vlivům.

Kvůli kácení nebude plošně zakázán přístup do parku, ale bude omezen dočasně vstup do lokalit, kde budou probíhat lesnické práce. Návštěvníci parku by proto měli být opatrní a zbytečně neriskovat své zdraví a životy pohybem ve vymezených lokalitách.

Větší množství stromů se bude kácet v lesním porostu na rohu Zahradníkovy a Vančurovy ulice, v Havlíčkových sadech, pod ulicí Na Dubcích, ke kácení dojde i v okolí altánu a na dalších lokalitách. Stromy mají být pokáceny do 31. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…