Mladá Boleslav: Korouhev se lvem se vrátila na radniční věž

11.12.2017 19:46

Po dvoudenní namáhavé a komplikované práci se podařilo specialistům na práce ve výškách za pomoci autojeřábu vrátit na radniční věž opravenou baňku a korouhev se lvem. Završila se tak mnohaměsíční oprava, která začala již na jaře sejmutím nakloněné korouhve z věže.

Mladá Boleslav: Korouhev se lvem se vrátila na radniční věž
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Korouhev se lvem byla instalována na radniční věž před 25 lety, kdy do koule s úchytem tehdejší zástupci města také nechali vložit tubus se soudobými dokumenty a listinami. Všechny starší dokumenty, které byly na toto místo vkládány v předešlých dobách, byly uloženy již dříve v Muzeu Mladoboleslavska.

Magistrát rozhodl o preventivním sejmutí korouhve a baňky a jejich opravě letos začátkem března, kdy se zjistilo, že zřejmě vlivem větru došlo k vychýlení. Odborná firma Durango zabezpečila následně veškeré práce spojené s opravou včetně výškových prací. Proti původním předpokladům ale bylo nutné provést podstatně větší opravu. V říjnu se podařilo postavit kolem stávající věže speciální lešení a pokračovaly další práce. Nyní vše vyvrcholilo opět za pomoci autojeřábu a dohledu městské policie návratem baňky, úchytu a korouhve se lvem na věž. To se nakonec podařilo až v pátek odpoledne.

V baňce věže je opět umístěno pouzdro s dobovými dokumenty, které byly doplněny o aktuální tisk a informace o důležitých investicích v Mladé Boleslavi v poslední době.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.