Mladá Boleslav: Lokalitu pod hradem čeká výrazná proměna

30.04.2018 18:23

Na čtvrtečním jednání zastupitelé schválili odkup dalších pozemků v lokalitě pod hradem, kde město společně s automobilkou Škoda plánuje výraznou revitalizaci.

Mladá Boleslav: Lokalitu pod hradem čeká výrazná proměna
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Těší mě, že se nám povedlo získat prakticky všechny strategické pozemky, které jsme potřebovali, abychom mohli proměnu této části rekonstruovat. Významná část z nich patří našemu partnerovi, firmě Škoda, a revitalizace této oblasti je naším společným záměrem," uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Lokalita by měla projít kompletní proměnou a hlavní snahou města i automobilky je vrátit sem život. Škoda Auto plánuje na místě bývalého mlýna vybudovat parkovací dům, za ním by pak měl být parčík pro veřejnost, cyklostezka a chodník, a dlouhodobou vizí je propojení Krásné louky až na Štěpánku.

Úprava Poplužního dvora

Jedním z dílčích projektů pak bude úprava Poplužního dvora, který by měl být rovněž otevřen veřejnosti a vzniknout by zde měly jak kanceláře, tak zázemí a občanská vybavenost včetně kaváren, obchůdků a dalších služeb, které by pomohly místo znovu oživit a udělat z něj atraktivní cíl.

"Cesta za parkovacím domem povede po levém břehu Jizery až k soutoku Jizery a Klenice, slepé rameno Jizery je navíc neuvěřitelně krásné místo, o němž mnoho lidí neví, a pokud se nám společně se Škodovkou povede dát do pořádku, bude to určitě ku prospěchu obyvatel města," dodal náměstek Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…