Mladá Boleslav: Město dokončilo rekonstrukci domu v Palackého ulici určeného pro chráněné bydlení

23.04.2022 11:44 | Tisková zpráva

Statutární město Mladá Boleslav dokončilo kompletní rekonstrukci domu v Palackého ulici, na kterou získalo finance z Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ).

Mladá Boleslav: Město dokončilo rekonstrukci domu v Palackého ulici určeného pro chráněné bydlení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Objekt je ve vlastnictví města a v příštích letech ho budou využívat klienti Centra 83. V pátek 22. dubna si místo prohlédli první náměstek primátora Jiří Bouška a náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková v doprovodu ředitelky Centra 83 Luďky Jiránkové.

„V aktuálním období se nám podařilo získat pro naše město a okolí přibližně 700 milionů z IPRÚ, které investujeme do dopravní infrastruktury, školství či právě sociální oblasti. Těší mě, že jsme dokončili další projekt a zároveň pokračujeme v dobré spolupráci s Centrem 83,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška. Na investici v celkové hodnotě téměř sedm milionů korun město získalo takřka šest milionů z Evropské unie a 350 tisíc ze státního rozpočtu.

„Moc mě těší proměna domu, ve kterém po této rekonstrukci bude mít příjemné zázemí několik klientů Centra 83. Jsem ráda, že se tento projekt podařil,“ řekla náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková.

Projekt Chráněného bydlení Palackého je součástí integrovaného řešení, které zahrnuje již dříve realizované investice do denního stacionáře s manuálními aktivitami, domova pro osoby s nízkofunkčním autismem či projektu komunitní kavárny, jehož realizátorem je nezisková organizace Nezávislý život a kde pracují právě klienti Centra 83.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.