Mladá Boleslav: Město pokračuje s výkupy pozemků pod hradem

22.09.2018 12:42

Město Mladá Boleslav pokračuje v přípravě revitalizace území pod hradem a podmínek k propojení Krásné louky, území pod hradem a parku Štěpánka pro pěší a cyklisty. Jak uvedl náměstek primátor Jiří Bouška, rada města ve čtvrtek 20. září souhlasila s výkupem další nemovitosti v tomto území od společnosti Lesy Mladá Boleslav, a.s. za pět milionů korun. Tento návrh musí ještě projednat zastupitelstvo.

Mladá Boleslav: Město pokračuje s výkupy pozemků pod hradem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Statutární město má záměr zkultivovat příjezd do města z jihozápadního směru a upravit území v okolí rozsáhlého objektu Poplužního dvora v blízkosti boleslavského hradu. Za tímto účelem v rámci majetkové přípravy revitalizace této oblasti město již v loňském roce vykoupilo některé nemovitosti. Cílem je zrevitalizovat i areál Poplužního dvora. V plánech na revitalizaci celého území pod hradem město spolupracuje s automobilkou Škoda Auto.

Město podle náměstka Boušky také chce v budoucnu zrevitalizovat území kolem bývalé továrny v blízkosti Zimního stadionu v ulici Na Klenici. Zde již soukromý vlastník rekonstruoval objekty bývalé továrny, ale okolní komunikace a parkovací plochy nemají jasnou podobu. Město již zpracovalo projekt úpravy této lokality, měly by zde vzniknout zpevněné komunikace i parkovací plochy a bude doplněno i veřejné osvětlení.

Tento záměr s odhadovanými náklady kolem pěti milionů korun by město rádo realizovalo s finanční pomoc kraje. Předběžně je šance na příspěvek od kraje až ve výši kolem čtyř milionů korun. "Postupnými krůčky směřujeme k tomu, co chceme v této lokalitě udělat," řekl náměstek Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…