Mladá Boleslav: Město pokračuje v opravách chodníků a komunikací

11.08.2017 14:30

Město Mladá Boleslav pokračuje od loňska ve zvýšené intenzitě v opravách chodníků a komunikací jak přímo ve městě, tak na území příměstských částí. Do těchto oprav investuje desítky milionů korun. Primátor Raduan Nwelati uvedl, že cílem je do konce roku 2018 zajistit opravu všech poškozených komunikací.

Mladá Boleslav: Město pokračuje v opravách chodníků a komunikací
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vloni i letos se například výrazně investuje do oprav chodníků v příměstské části Čejetice, v letošním roce zde město investuje do chodníků kolem šesti milionů korun a dalších zhruba devět milionů korun stála velká rekonstrukce Koněvovy ulice.

Opravy chodníků pokračují či jsou plánované ještě letos ale také na Sahaře, v Podlázkách i v Dubcích. „Jde o to, že chodníky jsou mnohde v dezolátním stavu, dost často vytvořené z dlaždic o velikosti půl metru krát půl metru, kde mezi nimi roste plevel, desky se propadají, chůze po takovém chodníku je nebezpečná, problémy mají maminky s kočárky, vozíčkáři. A údržba není snadná,“ uvedl primátor Raduan Nwelati.

Na kompletní opravu čeká také Havlíčková ulice v úseku, kde se nyní staví cyklostezka. V současné době se vyhodnocují měření, podle kterých se uvidí, jak náročná a tedy i jak nákladná bude oprava. Velká rekonstrukce se v současné době plánuje a připravuje v celé ulici Jana Palacha, tedy od třídy V. Klementa až k ulici Na Radouči.

Souběžně pokračují velké opravy spojené s rekonstrukcemi podzemních sítí v Erbenově a Dukelské ulici a na dalších místech.

Primátor Nwelati vyjádřil potěšení, že radní a zastupitelé chápou potřebu oprav komunikací a postupně dávají souhlas k zajištění těchto investic a jejich finančního krytí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…