Mladá Boleslav: Město rozdalo a přijalo řadu neinvestičních dotací

07.06.2017 11:28

Rada města schválila na svém minulém jednání poskytnutí a přijetí několika neinvestičních dotací. Jak informoval primátor Raduan Nwelati, jednou z nich byla například dotace sociálnímu zařízení Domov Modrý kámen v Mnichově Hradišti. "Je zde umístěno 11 klientů z Mladé Boleslavi, proto jsme této společnosti poskytli dotaci 21 tisíc," uvedl primátor.

Mladá Boleslav: Město rozdalo a přijalo řadu neinvestičních dotací
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Další dotaci město poskytlo na volnočasové aktivity Svazu neslyšících. "Schválili jsme jim dotaci 18 tisíc korun na turnaj v sálové kopané a na přednášky o sebeobraně, na nichž se mimo jiné naučí bránit se pomocí pepřového spreje," vysvětlil Raduan Nwelati.

Poskytnuta byla také dotace na druhý ročník turnaje v in-line hokeji, tady Mladá Boleslav zaplatí 8 000 korun na nájem haly na zimním stadionu.

Peníze od města pomohou i s koncertem Pocta českému baroku v kostele Nanebevzetí Panny Marie, rada města schválila částku 10 tisíc korun.

Město podpoří i žákovský přebor České republiky v judu, který se bude v Boleslavi konat 11. listopadu, organizátoři získali podporu ve výši 14 500 korun.

Dotace od ministerstva

Neinvestiční dotaci dostane také soukromá mateřská škola, kterou město podpoří podle stejného klíče jako ostatní soukromá školská zařízení, která slouží obyvatelům Mladé Boleslavi. Celkem jde o 480 tisíc korun.

Pět tisíc korun z rozpočtu města pak putuje jako neinvestiční dotace na podporu cyklobusu Český ráj. Kromě toho byla přijata neinvestiční dotace od Ministerstva kultury ČR, jde o 95 tisíc korun, určených na činnost Městského divadla Mladá Boleslav. Městské divadlo zároveň přijalo dar od firmy Škoda Auto ve výši 800 000 korun. Škoda Auto už tradičně zaplatí jednu premiéru v sezóně, přijatý dar je určen právě na pokrytí nákladů s tím spojených.

Další dotace, kterou město přijalo, je od ministerstva vnitra, a jde o 32 tisíc na nákup fotopastí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…