Mladá Boleslav v hlavní sezoně posílí bezpečnostní složky o další pracovníky

09.04.2024 13:05 | Tisková zpráva

Rada města schválila zadání veřejné zakázky na poskytování bezpečnostních služeb v roce 2024, konkrétně v období od 2. května do 30. září. V této nejvíce exponované době roku bude v každé směně působit ve městě ve spolupráci s městskou policií vždy 14 pracovníků vybrané bezpečnostní agentury. Informoval o tom první náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav v hlavní sezoně posílí bezpečnostní složky o další pracovníky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Tito asistenti budou spolupracovat ve společných hlídkách s městskou policií. Budou ve službě vždy ve všední dny od 13 do 23 hodin a z pátku na sobotu a ze soboty na neděli od 13 do 02 hodin. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je přes pět milionů korun bez DPH.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Jde o další důležitý prvek ve snaze vedení města posílit pocit bezpečí občanů a zároveň zvýšit počet lidí, kteří se reálně pohybují v ulicích města a řeší ve spolupráci s městskou policií případné problémy a preventivní kontroly.

Souběžně již několik let působí ve městě čtyři pracovníci bezpečnostní agentury SSI Group v pozici asistentů Bezpečného města Mladá Boleslav, kteří pracují ve všedních dnech po celý rok ve společných hlídkách s městskou policií.

Do jejich agendy spadá poskytování pomoci například při dohledu na přechodech pro chodce u základních škol, při práci s bezdomovci a nepřizpůsobivými občany, dohlížení na udržování veřejného pořádku, sběru použitých injekčních stříkaček a preventivním působení v rizikových lokalitách města. Městská policie tuto spolupráci hodnotí kladně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…