Mladá Boleslav: Město upraví nejen zahradu Klementinky, ale celý vnitroblok

15.03.2017 19:02

Město Mladá Boleslav, které již začalo s rekonstrukcí zahrady u budoucího mezigeneračního centra Klementinka, plánuje zrekultivovat i celý vnitroblok mezi ulicemi Boženy Němcové a Husova.

Mladá Boleslav: Město upraví nejen zahradu Klementinky, ale celý vnitroblok
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vzhledem k tomu, že část pozemků je Středočeského kraje, rada města schválila výpůjčku příslušných pozemků od kraje. Podle náměstka primátora Jiřího Boušky je cílem města získat do budoucna tento pozemek do svého vlastnictví od kraje bezúplatným převodem.

Krajské pozemkové parcely přímo navazují na pozemky města se zahradou a objektem Klementinky a tvoří s těmito nemovitostmi jeden funkční celek, vnitroblok, který není přímo přístupný z veřejné komunikace.  Území je v současné době nevyužívané, zanedbané. Město vyčlenilo finanční prostředky na úpravu svého pozemku, včetně provedení komunitní mezigenerační zahrady.  Za tímto účelem si dočasně zajistilo vstup a vjezd do tohoto území z veřejné komunikace přes pozemky soukromých vlastníků, na které dále navazují předmětné nemovitosti ve vlastnictví Středočeského kraje. Bylo by tedy hospodárné využít této možnosti přístupu a příjezdu do uvedeného vnitrobloku, komplexně dát toto území do pořádku a vytvořit zde kultivované místo pro aktivní odpočinek nejen seniorů, ale i dětí. Nemocnice chce totiž podle náměstka Boušky tyto zahrady využívat i pro svoji dětskou skupinu s kapacitou 25 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …