Mladá Boleslav: Náměstek primátora Marek přijal na radnici designéra Jozefa Kabaně

17.03.2017 17:45

Náměstek primátora Daniel Marek ve středu 15. března přijal na radnici slovenského designéra Jozefa Kabaně, který posledních devět let výrazně ovlivnil podobu současných vozů Škoda a nyní se stane šéfdesignérem automobilky BMW. Představitel města vyjádřil svému hostu uznání a úctu a daroval mu za vedení města pamětní list, historickou knihu Klaudián, láhev vína z mladoboleslavské vinice a sošku Boleslavského elegána. Kabaň na oplátku daroval svému hostiteli knihu věnovanou automobilovému designu, která vyšla teprve nedávno a není běžně dostupná.

Mladá Boleslav: Náměstek primátora Marek přijal na radnici designéra Jozefa Kabaně
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jozef Kabaň řekl při tomto zajímavém setkání, že se práce ve škodovce, kam přišel původně jen na tři roky a kde nakonec zůstal třikrát déle, pro něho stala srdcovou záležitostí. Stejně tak si velmi oblíbil i Mladou Boleslav, kde žil v posledních letech i se svojí rodinou a kam se chce i v budoucnu podle časových možností vracet.

Vždy si bude vážit pracovitosti i umu lidí v automobilce a považuje současnou kondici Škody Auto za obdivuhodnou a perspektivní.
Při návštěvě radnice také designér vyjadřoval své názory na potřebnou intenzivní spolupráci města a automobilky. Mluvil také o tom, jak se snaží řešit nedostatek času, aby šidil co nejméně svoji rodinu, ale i například o tom, že auto sice hraje určitou roli v potřebách současného člověka, ale nemělo by hrát roli prioritní.

Vyjádřil i přesvědčení, že automobily v blízké budoucnosti nabídnou díky dynamickému nástupu chytrých technologií velmi lákavý komfort, kterému většina motoristů přijde brzy na chuť. Prohlásil také, že se vždy bude rád do Mladé Boleslavi vracet, zajímat se o její vývoj i vývoj automobilky. Jak sám řekl, mohl by získat místo i v asijských či amerických automobilkách, ale hodlá zůstat věrný evropským vozům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…