Mladá Boleslav: Návrh na nový systém platby za odpady by měl zmenšit fronty

22.05.2017 17:38

Rada města projednala návrh na změnu vyhlášky o odpadech. Nejedná se však v žádném případě o změnu výše poplatku za svoz odpadu ani systému jejich svozu, jde pouze o rozvolnění termínu, v nichž musí lidé za "popelnice" zaplatit. Důvod je jediný, vyhnout se frontám při placení a usnadnit tak obyvatelům města tuto agendu.

Mladá Boleslav: Návrh na nový systém platby za odpady by měl zmenšit fronty
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"V tuto chvíli plánujeme, že obyvatele města obešleme složenkami v několika vlnách. Nyní by to mělo být tak, že se složenky budou postupně expedovat od poloviny dubna se splatností do konce května, na podzim pak budou vydávány od října se splatností do konce listopadu," vysvětlil změnu náměstek primátora Mladé Boleslavi Michal Kopal.

Při posledním vybírání poplatků se ukázalo, že ani zřízení další mimořádné pokladny proces zásadně neurychlilo, fronty se zde tvořily stejně.

"Tímto opatřením chceme občanům a klientům města, kteří jdou na magistrát něco vyřizovat, vyjít maximálně vstříc. Finanční náklady pro město to sice přinese, ale vzhledem k pohodlí, které to obyvatelům města zajistí, jsou téměř zanedbatelné," dodal Michal Kopal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.