Mladá Boleslav: O krok blíž revitalizaci vnitrobloku na severním sídlišti, město vysoutěžilo dodavatele

23.12.2023 7:04 | Tisková zpráva

Revitalizace vnitrobloku na severním sídlišti je o krok blíž. Město Mladá Boleslav ve veřejné zakázce vybralo dodavatele a Rada města schválila návrh na svém jednání v závěru listopadu. Uplynuly již také zákonné lhůty pro případné odvolání dalších účastníků veřejné zakázky a nic nebrání podpisu smlouvy mezi městem a dodavatelem. Na projekt Zlepšení mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči získalo město podporu z Norských fondů.

Mladá Boleslav: O krok blíž revitalizaci vnitrobloku na severním sídlišti, město vysoutěžilo dodavatele
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Celkovou úpravou projde vnitroblok na severním sídlišti v prostoru mezi bytovými domy Jana Palacha 1107 - 1112 a 17. listopadu 1331 - 1334. Město při plánování projektu vycházelo z adaptační strategie na změnu klimatu, kterou si s podporou z Norských fondů nechalo zpracovat v roce 2021. Ze získaných dat mimo jiné vyplývá, že jednou z nejzranitelnějších lokalit při vlnách sucha a horka na území katastru města je právě severní sídliště.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43745 lidí

Právě grantem z Norských fondů bude spolufinancován i tento projekt. „Výše podpory je více než 9,5 milionu korun a příspěvek Státního fondu životního prostředí České republiky přesahuje 1,6 milionu korun,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Revitalizace zahrnuje celkovou úpravu prostoru, osazení nové zeleně, vytvoření vodních prvků, dětského hřiště a dalšího mobiliáře. Vnitroblok díky úpravám získá přívětivější tvář, bude atraktivnějším místem pro trávení volného času a v celé lokalitě dojde ke snížení rizik spojených s klimatickými změnami v dalších desítkách let.

Na zpracování projektové dokumentace navázalo zadání veřejné zakázky. Vybraný dodavatel s nejnižší nabídkou zrealizuje projekt za cca 22,8 milionu korun, což je téměř o 2,5 milionu korun méně, než se původně předpokládalo. Prostředky z Norských fondů a Státního fondu životního prostředí tedy pokryjí takřka polovinu nákladů.

Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou. Od roku 2004 podpořily v České republice přes 1700 projektů za více než 11 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…