Mladá Boleslav: Opravy ulic se rozjíždějí po celém městě

13.05.2017 16:58

V Mladé Boleslavi se s postupujícím jarem také intenzivně pokračuje v opravě poškozených komunikací po zimě a rozjíždějí se i velké celoplošné rekonstrukce vybraných ulic.

Mladá Boleslav: Opravy ulic se rozjíždějí po celém městě
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

To je i příklad Koněvovy ulice v Čejeticích, která již byla vyfrézována a poté, co společnost VAK ošetří obnažené šachty v této ulici, chystá se finální pokládka asfaltového povrchu. Ta si vyžádá na zhruba dva týdny úplnou dopravní uzavírku této čejetické dopravní tepny. Termín uzavírky nebyl dosud stanoven, předběžně se plánuje její zahájení během příštího týdne. Jak dnes řekl primátor Raduan Nwelati, oprava této ulice bude stát asi 4,5 milionu korun a dalších 1,2 milionu korun bude potřeba na opravy nejvíce poškozených částí chodníku.

Rozjíždí se také oprava části ulice Na Radouči v úseku mezi ulicemi U Stadionu a Václavova, která bude stát zhruba 6,3 milionu korun. Pokládka finálního asfaltového povrchu se plánuje ve dnech 26. až 28. května. Zde se zatím kompletní uzavírka neplánuje.

V dohledné době by měla začít i stavba nového chodníku s cyklostezkou v Havlíčkově ulici v úseku od ulice U Stadionu až po silnici 1/38. Cena této investice je 15 milionů korun, stavba potrvá zhruba tři měsíce. Zhotovitele již rada města vybrala, nyní se čeká, zda se v zákonné lhůtě některý z účastníků neodvolá, až poté bude možné zahájit stavbu.

Souběžně probíhají opravy chodníků v Čejeticích, výstavba nového chodníku od kruhové křižovatky u Chrástu k lokalitě Sahara a následně se opraví chodník v ulici Dlouhá, kde již po jedné straně byl chodník opraven dříve.

Připravuje se také oprava chodníku a cyklostezky v ulici J. Palacha v blízkosti sídla Signál Radia, mezi ulicemi Havlíčkova a třídou V. Klementa s odhadovanými náklady 6,6 milionu korun.

Připravuje se také rekonstrukce ulici Železná s odhadovanými náklady cca 7 milionů korun od Staroměstského náměstí až po náměstí Míru. Zde dojde na opravu komunikací, chodníků i obrubníků. V současné době se nejdříve prověřuje stav kanalizačních sítí v této lokalitě.

Vedení města již podle primátora také jednalo o potřebě zahájit přípravu rekonstrukce komunikace v ulici J. Palacha a dále v Havlíčkově ulici mezi ulicemi U Stadionu a ul. 17. listopadu. Cílem je zahájit tyto větší opravy v roce 2018, v lepším případě již v letošním roce.

Rekonstrukci by potřebovala i třída V. Klementa od Bondy centra směre k k 1/38, ta se bude ale řešit až v rámci připravovaného projektu rozšíření této důležité dopravní tepny Mladé Boleslavi.

Chystají se i další rekonstrukce a opravy komunikací či další dopravní stavby, o kterých budeme průběžně informovat v dalších týdnech a měsících. "Myslím, že za poslední měsíc či měsíc a půl se stav komunikací ve městě výrazně zlepšil. A i vzhledem k začínajícím či plánovaným plošným rekonstrukcím dalších ulic se ještě více posuneme k potřebnému komfortu pro všechny občany," řekl náměstek primátora Jiří Bouška. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…