Mladá Boleslav: Škoda otevřela brány, navštívilo ji víc než 75 000 lidí

19.04.2011 20:01

Automobilka Škoda Auto v sobotu 16. dubna úderem 9. hodiny otevřela své brány veřejnosti v rámci otevřených dveří u příležitosti 20. výročí spojení firmy s koncernem Volkswagen.

Mladá Boleslav: Škoda otevřela brány, navštívilo ji víc než 75 000 lidí

Do areálu od rána proudily davy lidí, po městě jezdily mimořádné autobusové linky, pro parkování aut návštěvníků byly vyčleněny velká parkoviště automobilky i části ulic Václava Klementa a Průmyslová. V pohotovosti byli policisté i městští strážníci. Automobilka připravila celou megaakci skutečně důkladně, na návštěvníky čekala prohlídka jindy nepřístupných provozů, ale i bohatý doprovodný program pro všechny generace a především krásné slunečné počasí. Akci navštívilo více než 75.000 lidí.

Návštěvníci mohli shlédnout výrobu agregátů, nářaďovnu, hutě, lisovnu, svařovnu, vlastní montáž i logistické centrum i provozy Ško-energa. Všude mezi budovami na proudící davy čekaly stánky s bohatým výběrem občerstvení, mezi návštěvníky se pohybovali klauni, hudba vyhrávala hned z několika stran. Byla připravena hudební produkce pro nejmladší i nejstarší generaci , ale především pak davy lidí přitáhla muzika v podání hned několika hvězd. Jako jeden z prvních to rozbalil Jiří Macháček s kapelou MIG 21, později během dne následovala vystoupení i například Monkey Business, Chinaski, Kataríny Knechtové a ABBA the SHOW. Do automobilky mířilli v hojném počtu jak zaměstnanci škodovky a další obyvatelé města, tak celé rodiny z blízkého i dalekého okolí i vzdálených měst. Brány automobilky se veřejnosti otevřely po šesti letech, kdy Škodovka slavila 110. výročí založení a sto let od vyrobení prvního vozu. Tehdy škodovku navštívilo 50.000 lidí.

Takový nával návštěvníků samozřejmě poznamenal i dopravu ve městě i na dálnici, kolony vozidel se vytvářely na všech přístupových komunikacích k automobilce. Pro parkování vozidel byla sice přijata mimořádná opatření a byly vytvořeny stovky nových parkovacích míst, ale přesto bylo vidět parkující vozidla v širokém okolí automobilky doslova na každém volném místě. Na průmyslové ulici a v okolí 13. brány do automobilky parkovaly vozy na krajích silnic, na trávě, u silničních příkopů. Pro snadnější přístup návštěvníků zřídil dopravní podnik mimořádné bezplatné linky, další kyvadlová okružní linka jezdila po závodě. Město Mladá Boleslav zažilo skutečně největší událost letošního roku. Význam této události a dvou dekád spojení Škody s Volkswagenem podtrhla v pátek i návštěva celé plejády hostů v čele s prezidentem republiky Václavem Klausem. Mezi pozvanými hosty samozřejmě nechyběli ani vrcholní představitelé města v čele s primátorem Raduanem Nwelatim.

Další informace najdete v přiložené tiskové zprávě Škoda Auto.  

Další zprávy z Mladé Boleslavi naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …