Mladá Boleslav: Letos v červnu bude opět Dobový letecký den

23.03.2024 20:34 | Tisková zpráva

Přijďte se letos 15. června zúčastnit již 14. ročníku Dobového leteckého dne na letišti v Mladé Boleslavi. Tým Historical Airshow momentálně intenzivně připravuje program a vybírá vystupující pro letošní show. Celý program bude koncipován tak, aby si jej užili příznivci historie, moderních vojenských i akrobatických letadel.

Mladá Boleslav: Letos v červnu bude opět Dobový letecký den
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Mezi vystupujícími, na které se můžete již nyní těšit, určitě bude patřit Martin Šonka s Extra 300 SR a jejich dechberoucí akrobatické vystoupení. K hlavním hvězdám programu budou patřit například také dva historické letouny P 51 Mustang, známé z leteckých bitev nad Evropou. Z předchozích Historical airshow si diváci pamatují Zlín Z-226MS a Z-326MF ze skupiny Follow me. V letošním roce uvidíte i druhou skupinu známých československých letadel Zlín řady 42 s názvem Bemo-box. K tomu krásný zvuk dvou hvězdicových motorů Pratt & Whitney R-985-AN-1 „Wasp Junior1“ ze stroje Beechcraft C-45H Expeditor „Southern Comfort“ z roku 1942.

A po letech se na boleslavském nebi představí i letoun Jak C-11, který v minulosti létal v slavné čtveřici těchto strojů právě zde v Mladé Boleslavi. Nebude chybět ani možnost vyhlídkových letů pro veřejnost, přílety návštěvníků, pozemní technika.

V areálu letiště bude zajištěn dostatek parkovacích ploch, odpovídající bude i kapacita příjezdových komunikací. Samozřejmostí bude široké spektrum občerstvení a potřebné zázemí pro návštěvníky.
Vstupenky je možné zakoupit na místě v den konání akce nebo online na stránkách www.historical-airshow.com, kde také najdete postupně další informace a novinky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…